Constructia unui centru de radioterapie, aprobata de Consiliul Judetean Hunedoara

23/06/2022

Constructia unui centru de radioterapie, aprobata de Consiliul Judetean Hunedoara

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/constructia-unui-centru-de-radioterapie-aprobata-de-consiliul-judetean-hunedoara/

Un centru de radioterapie si o noua sectie de oncologie se vor construi la Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Deva. Studiul de fezabilitate si valoarea investitiei de 42,5 milioane lei au fost aprobate de Consiliul Judetean (CJ) Hunedoara.

Ansamblul va functiona intr-o cladire noua, centrul de radioterapie urmand sa-i scuteasca pe pacientii oncologici de deplasarea in alte clinici din tara pentru tratamentul necesar bolii. Sectia de oncologie va avea 45 de paturi si va fi prevazuta si cu saloane de zi, relateaza Agerpres.

“Potrivit studiului de fezabilitate, ne propunem construirea unui corp de cladire cu demisol, parter si doua etaje. In cladire, pe langa centrul de radioterapie, care va fi amenajat la demisol, si centrul de chimioterapie si saloanele pentru spitalizarea de zi – de la parter, la cele doua etaje va functiona noua Sectie Oncologie, dotata cu 45 de paturi. In prezent, sectia se afla intr-un spatiu pavilionar, fiind dotata cu un numar insuficient de paturi. In lipsa unui centru de radioterapie, pacientii de la Deva sunt nevoiti sa mearga pentru tratament in alte unitati din tara”, a declarat presedintele CJ Hunedoara, Laurentiu Nistor, potrivit sursei citate.

Etichete: radioterapie, sectie de oncologie deva

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: