Consortiul Universitatilor Europene NeurotechEU se va reuni la UMF Cluj-Napoca

13/05/2022
Consortiul Universitatilor Europene NeurotechEU se va reuni la UMF Cluj-Napoca

Consortiul Universitatilor Europene NeurotechEU se va reuni la UMF Cluj-Napoca

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/consortiul-universitatilor-europene-neurotecheu-se-va-reuni-la-umf-cluj-napoca/

Universitatea de Medicina si Farmacie ”Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca va fi gazda evenimentului NeurotechEU 3rd Board of Rectors Meeting, cea de-a treia reuniune a reprezentantilor universitatilor fondatoare ale consortiului The European University of Brain and Technology (NeurotechEU). Evenimentul va avea loc in perioada 16-18 mai.
Potrivit unui comunicat de presa remis Formare Medicala, intalnirea de la Cluj-Napoca reprezinta o etapa importanta in dezvoltarea si buna desfasurare a activitatilor din cadrul consortiului NeurotechEU.

Cei aproximativ 50 de participanti ai universitatilor membre, alaturi de rectori si presedinti ai acestora, vor avea in atentie discutii cu privire la definirea unei viziuni comune privind diferite dimensiuni academice, de cercetare, curricula si mobilitati, dar si privind oportunitatile de extindere a consortiului.

Evenimentul gazduit de UMF ”Iuliu Hatieganu”, unul dintre cele mai importante evenimente academice ale acestui an, aduce impreuna rectorii si presedintii celor 8 universitati partenere din cadrul consortiului NeurotechEU: Universitatea Oxford (Marea Britanie), Karolinska Institutet (Suedia), Universitatea Radboud (Olanda), Universitatea din Bonn (Germania), Universitatea Miguel Hernández (Spania), Universitatea Boğaziçi (Turcia), Universitatea din Debrecen (Ungaria) si Universitatea de Medicina si Farmacie ”Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca (Romania).

La reuniune vor mai participa si reprezentantii Universitatii Georgia Tech-Lorraine (Franta) si cei ai Universitatii din Reykjavik (Islanda), institutii interesate sa se alature consortiului.

Programul evenimentului cuprinde o serie de intruniri si dezbateri cu privire la telurile comune ale universitatilor partenere, evenimente dedicate studentilor, se vor prezenta rezultatele obtinute in ultimul an si se vor formula decizii privind activitatile viitoare si extinderea consortiului. Ultima zi va fi dedicata adoptarii si semnarii declaratiei comune a rectorilor universitatilor fondatoare.

“Misiunea NeurotechEU este de a construi o retea transeuropeana de excelenta in cercetare in domeniul neurostiintelor si neurotehnologiei, pentru a creste competitivitatea educatiei, cercetarii, economiei si societatii europene. In calitate de membru fondator al acestei aliante universitare, Universitatea de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca va contribui la educatia studentilor de la toate nivelurile (licenta, masterat, doctorat, cursuri postuniversitare) si la formarea noii generatii de oameni de stiinta, cercetatori si absolventi multidisciplinari, oferindu-le acces direct la infrastructura de varf pentru cercetarea fundamentala, translationala si aplicata.”, se precizeaza in comunicatul transmis de UMF Cluj – Napoca.

UMF ”Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca este singura universitate de medicina si farmacie din Romania inclusa in Alianta Universitatilor Europene, aflandu-se printre cele 13 universitati din Romania care au intrat in astfel de consortii si singura care face parte dintr-un grup de un asemenea prestigiu.

In paralel cu dezvoltarea cercetarii stiintifice in domeniul neurostiintelor si neurotehnologiei, in cadrul consortiului NeurotechEU se va implementa un program de formare pentru studenti, promovand in acelasi timp invatarea pe tot parcursul vietii in toate segmentele societatii. Studentii vor fi educati intr-un cadru intersectorial, isi vor spori creativitatea si abilitatile de gandire critica, vor fi ajutati sa devina viitori lideri transformatori ai societatii, ai industriei si ai mediului academic. Atat studentii, cat si cadrele didactice de la universitatile din cadrul consortiului NeurotechEU vor beneficia de un mediu favorabil, multicultural si multilingv, promovand adevarata identitate europeana in societate.

“Ne simtim cu adevarat privilegiati si extrem de onorati ca am devenit parte a acestei familii de universitati care impartasesc aceeasi viziune, ce va avea un impact semnificativ asupra cercetarii stiintifice si invatamantului superior european, in deceniile urmatoare. In ultimii ani, UMF „Iuliu Hatieganu” a aratat ca este un reper important in educatia si in cercetarea medicala si farmaceutica, iar acum ne afirmam si pe plan international. Participarea la acest proiect reprezinta inca un pas important pe care universitatea noastra il face in construirea unei prezente notabile la nivel european”, a transmis prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie ”Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca.

Etichete: umf cluj-napoca, NeurotechEU, cercetare neurostiinte si neurotehnologie

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: