Consiliul stiintific francez recomanda vaccinarea obligatorie a cadrelor sanitare

09/07/2021
Consiliul stiintific francez recomanda vaccinarea obligatorie a cadrelor sanitare

Consiliul stiintific francez recomanda vaccinarea obligatorie a cadrelor sanitare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/consiliul-stiintific-francez-recomanda-vaccinarea-obligatorie-a-cadrelor-sanitare/

Consiliul stiintific al Frantei, care consiliaza Guvernul de la Paris in gestionarea crizei sanitare pe durata pandemiei de COVID-19, recomanda vaccinarea obligatorie a cadrelor sanitare ca parte a masurilor pentru stoparea raspandirii variantei Delta a noului coronavirus, relateaza AFP.

Guvernul francez lucreaza la un proiect de lege care ar putea fi adoptat pana la sfarsitul lunii iulie si care include aceasta obligatie, aflata la originea unor dezbateri in Franta, pe fondul penuriei de personal in caminele de batrani si in spitale, scrie si Agerpres.

Consiliul stiintific considera ca vaccinarea obligatorie “ar putea fi extinsa la alte categorii, precum ‘ingrijitorii’, personalul care lucreaza in domeniul serviciilor personale si toti angajatii (non-sanitari) expusi si care reprezinta un risc pentru altii”.

De asemenea, membrii acestui consiliu sunt ingrijorati din cauza unei rate de acoperire vaccinala inca “prea scazuta” in randul personalului din sectorul medico-social aflat in contact cu persoanele in varsta si cu dizabilitati, subliniind ca “doar 40% din personalul” caselor de batrani ar fi vaccinat.

Consiliul si-a exprimat, totodata, ingrijorarea in legatura cu nivelul de vaccinare in randul persoanelor de “peste 60 de ani si al celor cu risc intre 40 si 60 de ani” si al “tinerilor cu risc, in special obezi”, in conditiile in care “conform celor mai recente date disponibile, doar 50% dintre acestea ar fi vaccinate”.

Specialistii francezi recomanda masuri restrictive partiale in zonele geografice cele mai afectate, inclusiv in iulie si august.

Etichete: vaccinarea obligatorie, vaccinare cadre sanitare, varianta delta

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: