Consiliul Judetean Arad construieste un spital de psihiatrie cu fonduri europene

09/11/2018

Consiliul Judetean Arad construieste un spital de psihiatrie cu fonduri europene

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/consiliul-judetean-arad-construieste-un-spital-de-psihiatrie-cu-fonduri-europene/


Consiliul Judetean (CJ) Arad a semnat contractul pentru construirea unui nou spital de psihiatrie in localitatea Capalnas – comuna Birchis, investitie cu fonduri europene in valoare totala de 4,5 milioane de euro.

Presedintele CJ Arad, Iustin Cionca, a mentionat, intr-o conferinta de presa, ca din valoarea de 4,5 milioane de euro a contractului, 120.000 de euro reprezinta contributia Consiliului Judetean, investitia fiind finantata din Programul National de Dezvoltare Locala. Localitatea unde va fi construit spitalul este situata pe Valea Muresului, la 93,4 kilometri departare de municipiul Arad.

“CJ Arad are o strategie de dezvoltare a sistemului aradean de sanatate publica, prin investitii in cladiri, aparatura si perfectionare a resursei umane. Am depus proiecte in valoare de 51,25 milioane de euro in anul 2017 pentru construirea si modernizarea de noi sectii de spital, iar astazi, discutam la Arad despre faptul ca incepem in scurt timp sa construim trei spitale noi: unul de psihiatrie, unul de oncologie si, nu in ultimul rand, un complex pediatric pe sapte nivele, care va ingloba  specializarile de obstetrica – ginecologie si neonatologie”, a declarat presedintele CJ Arad citat de Agerpres.

 Noua unitate spitaliceasca va avea 75 de paturi, iar garantia lucrarii este de 10 ani.

Continut educational:

“Termenul de executie este de 24 de luni. Contractul fiind semnat, urmatorul pas il constituie intocmirea proiectului tehnic. Firma care va executa lucrarea este una din Arad, aceeasi care a construiti spitalul TBC, deci are inclusiv experienta necesara pentru finalizarea acestei investitii, cu tot ce inseamna cladirea in sine, spatii moderne pentru desfasurarea actului medical, cat si spatii pentru activitati complementare, specifice acestui gen de afectiuni”, a  precizat si vicepresedintele CJ Arad, Sergiu Bilcea.

In prezent, Spitalul de Psihiatrie Capalnas functioneaza intr-o cladire retrocedata, monument istoric, inchiriata de la o persoana fizica, care este proprietar al cladirii.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: