Consiliul Concurentei verifica salariile medicilor

09/08/2016

Consiliul Concurentei verifica salariile medicilor

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/consiliul-concurentei-verifica-salariile-medicilor/

NEW-doctori-bani-romanesti Marirea salariala de 25% acordata anul trecut medicilor este acum intens dezbatuta. Consiliul Concurentei investigheaza daca modul de plata prin Casa Nationala a Asigurarilor de Sanatate a fost discriminatoriu.
Pentru cresterea salariilor medicilor din octombrie anul trecut, Guvernul si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate au decis majorarea tarifelor pentru serviciile medicale decontate in sistemul public de sanatate.

Potrivit Digi24, presedintelui Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, spune ca investigatia a fost declansata la plangerea unor operatori privati, furnizori privati de servicii de sanatate care spun ca pentru aceeasi prestatie ei sunt platiti mai putin de Casa de Sanatate decat sunt platiti furnizorii publici, spitalele de stat. Noi asta investigam. Nu investigam cresterea de salariu. Asta e problema Guvernului daca isi permite sa creasca salariul medicilor. E un lucru foarte bun. Plangerea pe care o investigam e legata de aceasta posibila discriminare, de faptul ca pentru aceeasi prestatie, furnizorii privati ar fi fost platiti mai putin decat furnizorii publici de sanatate.

“Sper sa reusim in cateva luni, spre sfarsitul anului sau inceputul anului viitor sa avem cateva concluzii. Investigatiile abia au inceput. O sa dureze o perioada, dar ma astept ca in cateva luni sa avem rezultata. Nu e o investigatie care sa poata duce la amenzi, investigam autoritati publice. Investigatia poate sa solicite acestor institutii sa remedieze discriminarea daca vom constata ca este vorba de o discriminare ilegala”, a mai precizat presedintele Consiliului Concurentei, conform sursei mentionate.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

S-a decis relaxarea unor masuri restrictive, in Capitala

Inca doua cazuri de SARS-CoV-2 cu mutatia britanica | MS recomanda testarea la primele simptome ale bolii

Rusia a solicitat Uniunii Europene sa autorizeze vaccinul Sputnik V

Adrian Gheorghe, noul presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate

Persoanele dializate, imobilizate sau nedeplasabile – vaccinate in etapa a II-a | Medicii de familie vor colabora cu asistenta sociala