Stiri medicale

Congresul Societatii Romane de Hipertensiune – 18 – 20 septembrie 2014

Data ultimei actualizari: 27/08/2014

congres-de-hipertensiuneCongresul Societatii Romane de Hipertensiune are loc in Bucuresti in perioada 18 – 20 septembrie 2014. Evenimentul este organizat sub egida Societatii Europene de Hipertensiune, a Academiei de Stiinte Medicale si a Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila”. Sunt anuntati peste 80 de speakeri nationali si internationali. Evenimentul este creditat EMC si EBAC.

Certitudini si dileme in hipertensiunea arteriala, tema centrala a congresului

Participantii la Congresul Societatii Romane de Hipertensiune vor dezbate cele mai bune solutii in managementul hipertensiunii arteriale, terapiile novatoare, afland informatii si despre genetica in hipertensiunea arteriala.

“Hipertensiunea arteriala este o boala frecventa si extrem de complexa. Rezultatele studiului epidemiologic SEPHAR arata că 40% din populatia Romaniei are hipertensiune arteriala. Acest lucru inseamna ca 4 din 10 persoane care au varsta intre 18 si 80 de ani sunt hipertensivi”, a precizat prof.dr. Maria Dorobantu, presedintele Societatii Romane de Hipertensiune.

Structura Congresului de Hipertensiune

Congresul se desfasoara sub forma a 16 sesiuni stiintifice, 5 workshopuri, doua sesiuni de prezentari orale, o sesiune dedicata medicilor rezidenti si doua sesiuni de postere.

In cadrul congresului vor exista si doua simpozioane comune cu Societatea Europeana de Hipertensiune si Societatea Europeana de Cardiologie.

Va fi organizata si o masa rotunda a tarilor balcanice privind prevalenta si controlul hipertensiunii arteriale.

Inscriere si participare

Pentru mai multe informatii despre Congresul Societatii Romane de Hipertensiune, consultati pagina oficiala a congresului.

Autor: Anamaria Blanaru

Anamaria Blanaru Anamaria Blanaru si-a finalizat studiile doctorale in Germania in domeniul Filologie. A urmat cursuri de comunicare si creative thinking la Praga. A publicat studii in publicatii de specialitate nationale si internationale (Viena). Este specialist in web content, comunicare, corporate training si studii hispanice.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.