Congresul National de Hepatologie – 9 -11 octombrie 2013

10/10/2013

Congresul National de Hepatologie – 9 -11 octombrie 2013

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/congresul-national-de-hepatologie-9-11-octombrie-2013/

Congresul National de Hepatologie – 9 -11 octombrie 2013In perioada 9-11 octombrie 2013, la Bucuresti, are loc al XXIII-lea Congres National de Hepatologie. Evenimentul este organizat de Asociatia Romana pentru Studiul Ficatului, in parteneriat cu Fundatia Acad. Marin Voiculescu. Congresul National de Hepatologie are ca evenimente conexe al III-lea Congres Romano-Francez de Hepatologie si al IV-lea Curs Balcanic de Hepatologie.

Romania se afla pe primele locuri in hepatita B si C

Congresul National de Hepatologie abordeaza cele mai importante afectiuni hepatice: infectia cu virus hepatitic B, C, D, ciroza hepatica, cancerul hepatic si ficatul gras.

Specialistii in hepatologie au estimat ca tara noastra ocupa primele locuri la numarul de cazuri de hepatita B si C in Europa.

 “Preventia si diagnosticarea precoce sunt esentiale in ceea ce priveste hepatitele B si C. Populatia ar trebui sa constientizeze faptul ca hepatitele sunt probleme de sanatate publica, iar depistarea din timp inseamna o mai buna complianta la tratament, dar si prevenirea contaminarii altor persoane”, a precizat prof.dr. Mihai Voiculescu, presedintele Asociatiei Romane pentru Studiul Ficatului.

Complicatii cu factor de risc in hepatita B si C

Subdiagnosticarea si diagnosticarea tarzie sunt principalele cauze in complicatiile aparute in cazul hepatita B si C.

Bolnavii cu hepatita B si C pot avea complicatii grave precum: hepatita cronica, ciroza hepatica, insuficienta hepatica acuta/cronica si cancerul hepatic.

Subiecte dezbatute la Congresul National de Hepatologie

  • Perspective terapeutice in infectia virusal hepatica
  • Actualitati in diagnosticul cirozei
  • Complicatii in ciroza
  • Tratamentul modern al cancerului hepatic

In premiera se va organiza un simpozion specializat pe cancerul hepatic si un simpozion dedicat examenului tubului digestiv cu video capsula de ultima generatie.

Sursa: www.comunicatemedicale.ro

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: