Congres International al Asociatiei Europene de Chirurgie Endoscopica

03/06/2015

Congres International al Asociatiei Europene de Chirurgie Endoscopica

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/congres-international-al-asociatiei-europene-de-chirurgie-endoscopica/

chirurgieIn perioada 3 – 6 iunie 2015, la Palatul Parlamentului din Bucuresti are loc Congresul Congresul International al Asociatiei Europene de Chirurgie Endoscopica (EAES), organizat in colaborare cu Asociatia Romana de Chirurgie Endoscopica si alte Tehnici Interventionale – ARCE.

Evenimentul va reuni peste 1.500 de specialisti care utilizeaza in practica curenta tehnici minim invazive pentru diagnostic si tratament.

Tema Congresului “Breaking through the frontiers of endoscopic surgery” vizeaza atat extinderea ariei de influenta a chirurgiei avansate catre estul Europei, cat si dezvoltarea fara precedent a tehnicilor video-asistate si robotice.

Congresul EAES reprezinta o oportunitate pentru medicii romani pentru ca au posibilitatea sa extraga elemente aplicabile pentru activitatea lor din prezentarile a peste 1.000 de experti din intreaga lume.

O parte semnificativa din temele Congresului este indreptata catre tumorile de colon pentru ca ele au crescut foarte mult in ultima perioada, un interes major in cadrul lucrarilor fiind reprezentat de cancerul colorectal.

Daca in anii precedenti, la Congresul anual EAES (in 2014 – Paris, in 2013 – Viena, in 2012 – Bruxelles etc.), participarea medicilor romani nu a depasit numarul de 50-60, anul acesta vor participa peste 280 de chirurgi din tara noastra, transmit organizatorii.

Un studiu recent al ARCE a aratat ca, desi are baza materiala, Romania nu se afla din punct de vedere educational la nivelul asteptat, existand o limitare importanta in aplicarea tehnicilor minim invazive pentru boli mai complicate, adica pacientii sunt operati in continuare prin tehnici clasice.

In acest context, Congresul EAES 2015 este o sansa pentru chirurgii romani sa avanseze.

Deschiderea lucrarilor are loc miercuri, 3 iunie, incepand cu ora 18:00.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Testare pentru depistarea Covid, cu teste gratuite, in peste 100 de farmacii

CNCAV: Vaccinarea cu doza a treia si in cabinetele medicilor de familie

OMS recomanda un tratament preventiv impotriva formelor grave de Covid

Florin Citu, despre vaccinarea obligatorie: Ar trebui sa fie ultima varianta

Chestionarul de exprimare a intentiei de vaccinare pentru elevi, validat