Conferinta Rezidentilor Pneumologi 2014

16/12/2014

Conferinta Rezidentilor Pneumologi 2014

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/conferinta-rezidentilor-pneumologi-2014/

sigla SRP 25635 de tineri pneumologi vor participa cu lucrari la cea mai importanta manifestare stiintifica dedicata medicilor rezidenti in pneumologie – Conferinta Rezidentilor Pneumologi 2014.
Ajuns anul acesta la cea de-a IV-a editie, evenimentul se desfasoara in perioada 19 – 20 decembrie, la Hotel Libra din Sibiu.

Manifestarea isi propune sa creasca nivelul de educatie medicala continua a specialistilor implicati in patologia respiratorie prin intensificarea schimbului de idei si incurajarea tinerei generatii de pneumologi de la noi din tara.

Astfel, spre deosebire de editiile anterioare, Conferinta Rezidentilor Pneumologi 2014 va pune si mai mult accentul pe interactivitate, dezbateri si idei inovatoare in diagnosticul si tratamentul bolilor pulmonare.

“Anul acesta, pentru prima data, nu vor mai fi prezentari ale seniorilor cu actualitati din literatura de specialitate. Vom debuta in premiera cu ateliere practice si cu simulari pe patru arii importante in domeniul pneumologiei, cum ar fi: aerosoloterapia, spirometria si ventilatia non invaziva. De asemenea, unul dintre ateliere va fi dedicat scrierii unui articol stiintific competitiv. Ca in fiecare an, toti rezidentii participanti vor fi principalii actori. Astfel, cei 35 de tineri colegi din acest an vor avea de prezentat cazuri clinice extrem de interesante, de o complexitate demna de un medic primar, pe care le-au rezolvat datorita entuziasmului si dorintei de cunoastere, caracteristice tinerei generatii de pneumologi”, a declarat prof. univ. dr. Florin Mihaltan, presedintele Societatii Romane de Pneumologie si presedintele Conferintei Rezidentilor Pneumologi.

De asemenea, printre noutatile editiei din acest an a manifestarii stiintifice se numara si faptul ca la eveniment va participa si o delegatie reprezentativa de tineri medici din Republica Moldova.

Cu totii vor asista la sesiunile stiintifice si atelierele interactive, organizate pe parcursul celor doua zile, pe domenii ca somnologie, bronhologie, tuberculoza pulmonara, boli sistemice, cancer bronhopulmonar, precum si explorari functionale.

Conferinta Rezidentilor Pneumologi este o initiativa a Societatii Romane de Pneumologie, menita sa intareasca relatia de comunicare intre medicii aflati in programul de pregatire in rezidentiat.

Cu aceasta ocazie, tinerii medici sunt incurajati sa-si expuna liber ideile si sa discute concret problemele si aspectele practice ale specialitatii.

Mai multe informatii legate de programul stiintific gasiti pe site-ul Societatii Romane de Pneumologie: www.congres-pneumologie.ro.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Arafat: Folosirea certificatului Covid la intrarea in diferite locatii trebuie sa continue

Medicii de familie pot fi implicati in promovarea vaccinarii anti-Covid (Valeriu Gheorghita)

Medicamentul Favipiravir, in farmaciile cu circuit deschis pe baza de prescriptie

Mai mult de jumatate dintre medicii de familie din Arad fac teste Covid

Patriciu Achimas-Cadariu: Planul national de combatere a cancerului nu este o compunere