Conferinta Nationala “Ziua Medicului de Familie”

06/06/2017

Conferinta Nationala “Ziua Medicului de Familie”

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/conferinta-nationala-ziua-medicului-de-familie-3/

In perioada 6 – 9 iulie 2017, la Brasov are loc Conferinta Nationala „Ziua Medicului de Familie ” cu tema Competente Esentiale in Practica Medicului de Familie.

Sectiunile conferintei

I. Comunicarea cu pacientul- premiza a bunei relatii intre medic si pacient
Eficacitatea si adecvarea in comunicarea cu pacientul asigura o buna calitate a actului medical. Prin comunicare medicul il imputerniceste pe pacient si ii acorda rolul de egal in managementul afectiunii sale. In aceasta sectiune sunt invitate lucrari care sa ilustreze aspectele comunicarii cu pacientul de la aspecte metodologice si pana la arta.

II. Abilitati clinice aplicate in practica medicului de familie
Medicii de familie identifica, stabilesc diagnosticul si urmaresc un spectru larg de afectiuni. Acest management se face din perspectiva integrativa, de continuitate de-a lungul vietii, de multe ori in colaborare multidisciplinara. In aceasta sectiune, care va ocupa un timp generos in cadrul conferintei sunt invitate lucrari din toate ariile clinice de interes pentru medicul de familie.

III. Aspecte ale practicii epidemiologice si de sanatate publica in medicina de familie
Modificarea profilului bolilor, oglindite in statisticile de sanatate publica determina modul cum isi organizeaza activitatea segmentul de asistenta medicala primara. Medicul de familie, aflat in echipa cu epidemiologi, specialisti de sanatate publica, farmacisti, asistenti comunitari, mediatori sanitari adreseaza un spectru larg de probleme legate de preventia bolilor transmisibile si netransmisibile in populatia pe care o deserveste.
In aceasta sectiuni sunt invitate lucrari legate de preventia bolilor trasnmisibile si netransmisibile.

IV. Aspecte etice si profesionale in practica medicului de familie
Medicii de familie sunt constienti de increderea de care beneficiaza din partea pacientilor lor. Aceasta incredere se bazeaza pe profesionalism, confidentialitate, competenta si se construieste si se mentine cu colaborarea ambilor parteneri. In aceasta sectiune sunt invitate lucrari legate de aspectele de confidentialitate in relatie cu informatia medicala.

V. Aspecte legale in practica medicului de familie
Modul cum s-a dezvoltat practica medicului de familie in ultimii 20 de ani a fost puternic influentata de cadrul legislativ. Lipsa de adaptare a acestuia la nevoile reale ale profesionistilor si chiar si la cele ale pacientilor, a determinat de multe ori ca medicii de devina proprii avocati si militanti pentru modifcarea cadrului legislativ.
In aceasta sectiune sunt invitate lucrari care analizeaza evolutia cadrului legislativ, propuneri de imbunatatire, strategii organizationale.

Detalii si inscriere, AICI.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: