Conferinta Nationala “Hemoragia sistemului medical din Romania – de ce ne pleaca medicii?”

12/09/2016

Conferinta Nationala “Hemoragia sistemului medical din Romania – de ce ne pleaca medicii?”

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/conferinta-nationala-hemoragia-sistemului-medical-din-romania-de-ce-ne-pleaca-medicii/

doctor-spitalVineri, 16 septembrie 2016, Consiliul Judetean Calarasi impreuna cu Spitalul Judetean de Urgenta Calarasi organizeaza Conferinta Nationala “Hemoragia sistemului medical din Romania – de ce ne pleaca medicii?”
Manifestare ce se va desfasura in sala de sedinte a Consiliului Judetean Calarasi, incepand cu ora 10.30.

Conferinta este organizata in contextul in care migratia medicilor romani si a asistentilor medicali constituie o problema vitala pentru statul roman.

Prin migratia medicilor se face referire la plecarea unui numar masiv de cadre medicale in alte tari cu scopul de a profesa.

Chiar daca emigrarea medicilor este benefica pentru cei care au hotarat sa faca acest lucru, trebuie sa ne aplecam si asupra consecintelor deciziei lor.
In prezent, in total, nu mai putin de 13.000 de medici lipsesc din spitalele romanesti, adica aproape cam cati au plecat sa profeseze in strainatate.

In aceste conditii, posturi la Cardiologie, ORL sau Terapie Intensiva raman neocupate in mai multe orase, iar in unele judete deficitul se apropie de 50%.

Plecarea medicilor are urmari atat pe plan social, cat si pe plan economic. Cadrele medicale ramase sunt insuficiente si nu pot face fata numarului mare de pacienti. Pe langa afectarea calitatii serviciilor medicale, exodul medicilor duce si la scaderea increderii pacientilor in medicii ramasi sa ii ingrijeasca.

Participarea la conferinta este gratuita, iar inscrierile se fac in limita locurilor disponibile. Participantii care doresc sa participe si sa ia cuvantul la eveniment trebuie sa transmita confirmarea participarii si titlul lucrarii psna la data de 13 septembrie 2016 pe adresa de e-mail: dr.simonavladica@gmail.com

De asemenea, persoanele care nu reusesc sa fie prezente la conferinta, dar care isi doresc sa comunice ideile si experienta personala pe acest subiect, pot sa trimita propunerile pe e-mail, sub forma de documente word sau pdf.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: