Conferinta Nationala de Chirurgie debuteaza cu alte patru evenimente importante

13/10/2015

Conferinta Nationala de Chirurgie debuteaza cu alte patru evenimente importante

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/conferinta-nationala-de-chirurgie-debuteaza-cu-alte-patru-evenimente-importante/

poza interventie chirurgicalaTehnici minim invazive avansate adresate patologiei pelvine cu implicare colorectala si ginecologica este workshop-ul hands-on care deschide seria cursurilor pre-Conferinta Nationala de Chirurgie, eveniment prezidat de Prof. Dr. Mircea Beuran, in perioada 14-17 octombrie la Palatul Parlamentului din Bucuresti.

Reunind peste 1.000 de participanti, Conferinta Nationala de Chirurgie se va desfasura concomitent cu Al IV-lea Congres National de Chirurgie de Urgenta si Trauma, Al V-lea Congres National de Coloproctologie, Conferinta Asistentilor Medicali din Romania si Conferinta Nationala a Societatii Studentesti de Chirurgie din Romania.

Avand ca tema Patologia eso-gastro-duodenala, pe parcursul celor patru zile de desfasurare a Conferintei Nationale de Chirurgie sunt concentrate sesiuni ce abordeaza patologia maligna esofagiana, gastrica si duodeno-pancreatica, patologia benigna eso-gastrica (herniile hiatale, boala de reflux gastroesofagian), patologia benigna si maligna biliara, precum si abordul chirurgical minim invaziv in aceasta arie, sesiuni conduse de cele mai reprezentative personalitati ale chirurgiei romanesti, din centrele universitare traditionale ale tarii.

Un element important al evenimentului este reprezentat de cursurile pre-conferinta, extrem de numeroase, diversificate si care se adreseaza medicilor rezidenti, medicilor specialisti, medicilor primari interesati de o anumita tematica, precum si studentilor si asistentilor medicali.

In cadrul celui de-al IV-lea Congres National de Chirurgie de Urgenta si Trauma sunt incluse mese rotunde, in incercarea de a implementa la nivel national cele mai moderne metode de abord in ingrijirea pacientilor traumatizati. Un element central al congresului il constituie prezentarea ghidurilor nationale de chirurgie de urgenta si trauma. Aceste ghiduri trebuie cunoscute de toti medicii care participa la ingrijirea pacientilor traumatizati, pentru a putea fi implementate in fiecare spital, in concordanta cu resursele umane si tehnice locale, in cadrul unui protocol.

In cadrul celui de-al V-lea Congres National de Coloproctologie, sunt abordate teme privind cancerul de colon si rect (boli foarte frecvente, in care rata supravietuirii si calitatea vietii sunt exponential crescute printr-un tratament multimodal bine condus), este inclusa o masa rotunda (sustinuta de medici gastroenterologi) privind bolile inflamatorii intestinale (boli ce apar cu precadere la tineri si care diminueaza semnificativ calitatea vietii si cresc in mod considerabil riscul de cancer).

Timp de patru zile, la toate evenimentele, vor conferentia peste 150 de lectori, romani, dar si mari nume ale chirurgiei internationale, dintre care amintim: Eric Voiglio (Lyon, Franta), Abe Fingerhut (Austria & Franta), Denis Castaing (Paris, Franta), Franco Stagnitti (Roma, Italia) si Stefano Miniello (Bari, Italia).

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Din 1 octombrie cardul de sanatate redevine obligatoriu, cu exceptia consultatiilor la distanta

Covid-19 face tot mai multe victime in randul cadrelor medicale | O alta asistenta si-a gasit sfarsitul

China vrea sa produca anual peste 600 de milioane de doze de vaccin anti-Covid

Proiect privind prelungirea suplimentarii numarului de posturi la DSP si Ambulanta

Medicii de familie: Siguranta pacientilor trebuie sa fie mai presus de un sistem informatic nefunctional