Stiri medicale

Conferinta Nationala Alzheimer 2013

Data ultimei actualizari: 13/03/2013

conferinta nationala AlzheimerSocietatea Romana Alzheimer, in parteneriat cu organizatii medicale din tara si din strainatate, organizeaza, in perioada 27 februarie – 2 martie 2013 Conferinta Nationala Alzheimer 2013, la sediul Institutului National de Statistica, Bucuresti.

Manifestarea stiintifica are drept tema centrala “Dementa – intre criza demografica si cea economica”, in cadrul careia vor fi abordate tematici precum: “Epidemiologia dementei si aspecte demografice”, “Politici europene in domeniul dementei”, “Nevoile specifice ale pacientilor cu dementa din perspectiva persoanelor afectate de boala”, “Dementa Parkinson”.

Obiectivele principale ale evenimentului vizeaza aducerea in prim plan a noutatilor legate de maladia Alzheimer si identificarea  celor mai bune solutii pentru diagnosticarea in tip util a bolii, precum si pentru managementul optim al acesteia. In acest sens, conf. dr. Catalina Tudose, presedintele Societatii Romane Alzheimer a declarat: “Criza economica si constrangerile bugetare in crestere au creat presiuni suplimentare asupra sistemelor de sanatate din multe tari europene, mai ales in cele sarace, printre care se numara si Romania. Acest lucru a dus la scaderea accesului la tratament si la ingrijire medicala pentru un numar tot mai mare de suferinzi, costurile de ingrijire fiind transferate aproape integral pe umerii pacientilor si familiilor lor. In acest context, Societatea Romana Alzheimer, prin cea de-a III-a Conferinta Nationala Alzheimer, lanseaza un nou apel la dezbatere publica a problemelor generate de criza economica, dar si de cea demografica din perspectiva dementei Alzheimer.”

Conferinta Nationala Alzheimer 2013 se remarca si prin participarea internationala a profesionistilor din domeniu, printre invitatii evenimentului  numarandu-se Helga Rohra – reprezentant pe plan european al pacientilor cu dementa si Marc Wortmann – Director Executiv Alzheimer Disease International.

Evenimentul este creditat cu 24 puncte EMC.

Autor: Elena Gherasim
Elena Gherasim

Elena Gherasim este absolventa a Facultatii de Litere, Departamentul de Jurnalism si Stiinte ale Comunicarii si masteranda in cadrul programului Productie Multimedia si Audio Video, Universitatea Bucuresti. Este online marketing specialist al portalului FormareMedicala.ro si are experienta in redactarea de articole pe subiecte de sanatate si lifestyle.

Comentariile sunt inchise.