Conferinta Nationala a persoanelor cu distonie

15/07/2013

Conferinta Nationala a persoanelor cu distonie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/conferinta-nationala-a-persoanelor-cu-distonie/

Conferinta Nationala a persoanelor cu distonieIn perioada 20-21 iulie, la Sighisoara, medicii, asistentii medicali si pacientii interesati de diagnosticarea si tratamentul distoniei au posibilitatea sa participe la Conferinta Nationala a persoanelor cu distonie. Conferinta se afla sub egida Societatii Romane de Neurologie si este organizata de Houstan NPA, companie de comunicare medicala pentru Asociatia Children’s Joy.

Distonia ocupa locul 3 intre bolile cu tulburari de miscare si afecteaza 500.000 de oameni la nivel european. In Romania distonia este o afectiune rara subdiagonisticata. Chiar daca se estimeaza ca numarul pacientilor afectati de o forma de distonie este de 2000, nu exista inca un program destinat pacientilor cu distonie.

Distopia este cauzata de functionarea anormala a ganglionilor bazali, responsabili pentru coordonarea miscarilor voluntare si inhibarea celor involuntare.

Distonia se manifesta prin rasuciri sau miscari repetitive.

In cadrul conferintei, atat medicii cat si pacientii pot sa afle informatii referitoare la diagnosticul, tratamentul si monitorizarea pacientului cu distonie. Dintre temele prezentate in Conferinta Nationala a persoanelor cu distonie, mentionam:

  • Diagnosticul diferential al distopiei
  • Optiuni de tratament
  • Consideratii etiologice si terapeutice in distonie
  • Nutritia in distonie
  • Kinetoterapia in distonie
  • Toxina botulinica
  • Evaluarea gradului de handicap la persoanele cu distonie
  • Drepturile si obligatiile pacientilor cu distonie

Dr. Ovidiu Bajenaru, presedintele de onoare al Societatii Romane de Neurologie si seful sectiei de neurologie a Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti, este coordonatorul Conferintei Nationale a persoanelor cu distonie.

Alaturi de dr. Ovidiu Bajenaru vor comunica in plen Sorin Ionescu, presedintele Asociatiei Distonia, asist.univ.dr. Teodor Fischer, dr. Anca Maria Bogdan, dr. Codruta Morar, ktp. Oana Picos, Ana Maria Arcaleanu.

Conferinta Nationala a persoanelor cu distonie se desfasoara in perioada 20-21 iulie la Hotel Cavaler, Sighisoara.

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: