Conferinta Malpraxis Medical – 31 octombrie 2013

30/10/2013

Conferinta Malpraxis Medical – 31 octombrie 2013

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/conferinta-malpraxis-medical-31-octombrie-2013/

In data de 31 octombrie 2013 va avea loc conferinta “Malpraxis medical – cauze si solutii juridice”. Evenimentul va aduce in dialog specialisti in medicina si in domeniul juridic pentru a dezbate principalele provocari in malpraxisul medical.

Temele abordate in cadrul conferintei

  • Metode de imbunatatire a statutului medicului roman in contextul reorganizarii sistemului sanitar – Prof. univ.dr. Florian Popa, presedintele Comisiei de Disciplina a Colegiului Medicilor din Bucuresti
  • Asigurarile de malpraxis in forma actuala – critici – Prof.univ.dr. Monica Pop, managerul Spitalului Clinic de Urgente Oftalmologice Bucuresti
  • Consimtamantul informat – de la necesitate la lege- Conf.univ.dr. Laurentiu Belusica, seful Sectiei de Chirurgie Generala din cadrul Spitalului M.A.I. “Dimitrie Gerota”, Bucuresti
  • Aspecte juridice si deontologice ale relatiei medic-pacient – dr. Sorin Paun, medic expert in cadrul Departamentului de Jurisdictie Profesionala a Colegiului Medicilor din Bucuresti.

Alaturi de aceste subiecte, in cadrul Conferintei de Malpraxis Medical se va discuta despre contractul de ingrijire medical, raspundere juridica pentru eroare medicala, cazuri relevante din activitatea de urmarire penala.

Cazul de malpraxis pentru medic si pacient

In cadrul conferintei, participantii se vor putea informa despre ce solutii juridice sunt posibile pentru rezolvarea unui caz de malpraxis si ce inseamna un astfel de caz pentru medic dar si pentru pacient.

Conferinta este organizata de Sanatatea Media Group, Societatea de Stiinte Juridice, in parteneriat cu Camera de Comert si Industrie a Romaniei.

Pentru mai multe detalii, accesati pagina www.malmed.ro

Sursa: www.comunicatemedicale.ro

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Radu Ganescu: Siguranta pacientului, un subiect uitat o lunga perioada de timp

Medicii din centrele de vaccinare isi primesc salariile restante din august

CMR cere eforturi din partea tuturor factorilor pentru a asigura nasteri in siguranta

Citu, despre certificatul verde Covid: Chiar nu este nicio discriminare

Dr. Catalina Poiana: Am ales profesia de medici pentru ca punem pacientul mai presus de orice