Stiri medicale

Conferinta Malpraxis Medical – 31 octombrie 2013

Data ultimei actualizari: 30/10/2013

In data de 31 octombrie 2013 va avea loc conferinta “Malpraxis medical – cauze si solutii juridice”. Evenimentul va aduce in dialog specialisti in medicina si in domeniul juridic pentru a dezbate principalele provocari in malpraxisul medical.

Temele abordate in cadrul conferintei

  • Metode de imbunatatire a statutului medicului roman in contextul reorganizarii sistemului sanitar – Prof. univ.dr. Florian Popa, presedintele Comisiei de Disciplina a Colegiului Medicilor din Bucuresti
  • Asigurarile de malpraxis in forma actuala – critici – Prof.univ.dr. Monica Pop, managerul Spitalului Clinic de Urgente Oftalmologice Bucuresti
  • Consimtamantul informat – de la necesitate la lege- Conf.univ.dr. Laurentiu Belusica, seful Sectiei de Chirurgie Generala din cadrul Spitalului M.A.I. “Dimitrie Gerota”, Bucuresti
  • Aspecte juridice si deontologice ale relatiei medic-pacient – dr. Sorin Paun, medic expert in cadrul Departamentului de Jurisdictie Profesionala a Colegiului Medicilor din Bucuresti.

Alaturi de aceste subiecte, in cadrul Conferintei de Malpraxis Medical se va discuta despre contractul de ingrijire medical, raspundere juridica pentru eroare medicala, cazuri relevante din activitatea de urmarire penala.

Cazul de malpraxis pentru medic si pacient

In cadrul conferintei, participantii se vor putea informa despre ce solutii juridice sunt posibile pentru rezolvarea unui caz de malpraxis si ce inseamna un astfel de caz pentru medic dar si pentru pacient.

Conferinta este organizata de Sanatatea Media Group, Societatea de Stiinte Juridice, in parteneriat cu Camera de Comert si Industrie a Romaniei.

Pentru mai multe detalii, accesati pagina www.malmed.ro

Sursa: www.comunicatemedicale.ro

Autor: Anamaria Blanaru

Anamaria Blanaru Anamaria Blanaru si-a finalizat studiile doctorale in Germania in domeniul Filologie. A urmat cursuri de comunicare si creative thinking la Praga. A publicat studii in publicatii de specialitate nationale si internationale (Viena). Este specialist in web content, comunicare, corporate training si studii hispanice.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.