Conferinta Internationala “Woman’s Health – Sanatatea Femeii” – 28 noiembrie 2013

22/11/2013

Conferinta Internationala “Woman’s Health – Sanatatea Femeii” – 28 noiembrie 2013

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/conferinta-internationala-womans-health-sanatatea-femeii-28-noiembrie-2013/

whIn data de 28 noiembrie 2013 are loc Conferinta Internationala “Woman’s Health – Sanatatea Femeii”, in Bucuresti, la Palatul Parlamentului – Senat. Evenimentul este organizat de Revista Politici de Sanatate sub auspiciile Comisiei pentru Sanatate Publica din Senatul Romaniei.
Gender Medicine – principala tematica a conferintei

Conferinta Internationala “Woman’s Health – Sanatatea Femeii” abordeaza pentru prima data in tara noastra conceptual de “Gender Medicine”, care are in vedere abordarea sanatatii femeilor si a barbatilor separat.

“Gender Medicine” presupune si constientizarea diferentelor semnificative dintre femei si barbati si din perspectiva impactului mediului, al conditiilor sociale si economice asupra celor doua genuri.

Tematica principala a conferintei surprinde felul in care boli precum diabetul, afectiunile cardiovasculare, cancerul, bolile autoimune si bolile cu transmitere sexuala se pot manifesta variabil in functie de gen.

Invitati principali

Invitatul special al Conferintei “Woman’s Health – Sanatatea Femeii” este Prof. Marek Glezerman (Israel), Presedintele Societatii Internationale de Gender Medicine, Profesor de Obstetrica si Ginecologie la Universitatea din Tel Aviv.

Dr.Ion Luchian – Presedinte Comisia pentru Sanatate Publica.

Prof. Doina Anca Plesca – Decan Facultatea de Medicina, UMF Bucuresti.

Sucheta Sharma – Consilier economic pe probleme de sanatate.

Pentru mai multe informatii despre eveniment accesati pagina oficiala aici

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: