Conferinta despre imunologia transplantului, la Bucuresti

26/04/2013

Conferinta despre imunologia transplantului, la Bucuresti

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/conferinta-despre-imunologia-transplantului-la-bucuresti/

poza conferinta UMF Carol DavilaIn perioada 25-27 iunie va avea loc la Bucuresti cea de-a patra editie a conferintei “Update in Immunogenetics & Histocompatibility” – manifestare stiintifica pe tema imunologiei transplantului. Evenimentul medical este organizat de Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” (UMF) din Bucuresti, Centrul de Imunogenetica si Virusologie de la Institutul Clinic Fundeni si de Federatia Europeana de Imunogenetica (EFI).

Update in Immunogenetics and Histocompatibility este la a patra editie si reuneste specialisti de imunologie de transplant din intreaga Europa, fiind o manifestare stiintifica ce abordeaza toate aspectele de imunologie de transplant aferente transplantului de organ solid si transplantului de celule stem hematopoietice periferice”, a declarat conf. dr. Ileana Constantinescu, directorul Departamentului de Granturi si Cercetare Stiintifica de la UMF “Carol Davila”.

Imunologia transplantului este o ramura medicala noua, caracterizata prin modul aparte de abordare a noilor tehnologii de biologie moleculara, prin semnificatia rezultatelor si prin impactul acestora asupra rezultatului final al transplantului, dupa cum au subliniat reprezentantii UMF “Carol Davila”.

Printre investigatiile imunologie de transplant se numara genotiparea alelelor HLA si identificarea anticorpilor citotoxici, acestea avand nevoie de o interpretare laborioasa si de mare acuratete, motiv pentru care expertiza unui imunolog are un rol major in transplantul de maduva, de rinichi, in transplantul cardiac, cel hepatic, pancreatic si de plamani. O importanta la fel de mare pentru reusita unui transplant o au si evaluarile posttransplant, cele care au rolul de a urmari si a identifica in timp util reactiile de reject subclinic, precum si aparitia neoplaziilor si a altor complicatii imunologice legate de regimurile imunosupresoare abordate in cazul unui transplant, de care depinde buna evolutia a pacientilor.

Centrul de Imunogenetica si Virusologie Fundeni a fost infiintat in anul 2000 si are drept domeniu de activitate imunologia transplantului, imunologia tumorala si diagnosticul virusologic. Centrul de Imunogenetica si Virusologie Fundeni este creditat de catre Federatia Europeana de Imunogenetica

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: