Conferinta de medicina familiei “Echilibrul delicat intre stiinta, arta si comunicare” 2023

10/02/2023
Conferinta de medicina familiei “Echilibrul delicat intre stiinta, arta si comunicare” 2023

Conferinta de medicina familiei “Echilibrul delicat intre stiinta, arta si comunicare” 2023

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/conferinta-de-medicina-familiei-echilibrul-delicat-intre-stiinta-arta-si-comunicare-2023/

S-a dat startul inscrierilor la traditionala Conferinta de medicina familiei cu participare internationala “Echilibrul delicat intre stiinta, arta si comunicare“, organizata de Asociatia Medicilor de Familie Bucuresti-Ilfov ( AMFB-Ilfov).

Dupa aproape trei ani de evenimente online, aceasta conferinta cu prezenta fizica promita sa aduca laolalta medicii de familie si nu numai, la prezentari despre cele mai interesante subiecte medicale ale momentului, studii de caz, televoting, ateliere practice si simpozioane.

Conferinta de medicina familiei “Echilibrul delicat intre stiinta, arta si comunicare“, aflata la edita a XIX-a, este creditata cu puncte EMC si are loc in perioada 22-25 martie 2023, urmata de alte cursuri post-conferinta in data de 26 martie.

“Am vrut sa restrangem intr-o sinteza de afis ce facem si ce suntem: Medicina de familie – ca o specialitate care aduna in ea extrem de multe elemente ce pun pacientul in echilibru, facand un scut in jurul lui. Medicul de familie este cel care face legatura intre pacient si restul sistemului si incearca sa-l ajute sa mentina un echilibru atat in relatia lui medicala cu restul sistemului, cat si in relatiile lui sociale. Este cel care il ghideaza si il integreaza, impreuna cu pornirea lui prin viata, cu suferinta si cu vindecarile lui, cu spaimele, bucuriile, riscurile si cu drumul cel mai de pe urma.

Apoi, am descoperit mesajul puternic pe care pietrele multicolore puse una peste alta, in totem, gasesc echilibrul perfect unde piesa cu piesa nu ar fi posibil: o munca de bijutier aloca fiecarei pietre o pozitie perfecta si un balans inegalabil impreuna cu suratele ei. Fiecare este pusa in valoare, una fara celelalte nu pot exista, ca un ceas mecanic in care sirul rotitelor zimtate tine ca un capastru zbaterea secundelor fara nicio abatere.

Fiecare dintre noi este mana care creeaza acest echilibru. Fiecare ora pe care o petrecem citind sau invatand ceva din cartea vietii pacientilor nostri este o ora de stiinta curata, cu dovezi de netagaduit, iar dupa ce toate se vor fi asezat foita de aur peste foita de aur in mintea noastra, fiecare minut in care ce s-a creat in creuzetul scoartei noastre e dat inapoi in fiecare zi este arta de a fi medic de familie.

Aici, in casa noastra, va chemam sa innoim mereu rotitele, foitele, sa asezam alte caramizi si sa creem noi balante. Ne intoarcem unii langa altii, ca altadata, totusi altii, cu experiente noi, despre care trebuie sa vorbim.

Colegii mei Adela, Catalina, Cosmina, Cristian, Daciana, Daniela, Mihaela, Mircea, Nana, Rodica, Adina, Angela, si cu mine va asteptam cu bratele deschise sa ne revedem dupa trei ani de asteptare!”, transmite Sandra Alexiu, Presedintelele AMFB si coordonatorul conferintei.

Informatii despre inscrieri, conditii de participare si programului evenimentului, AICI.

Etichete: conferinta de medicina familie, conferinta EMC, AMFB, sandra alexiu

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: