Conferinta DARE for copii cu dizabilitati

25/03/2015

Conferinta DARE for copii cu dizabilitati

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/conferinta-dare-copii-cu-dizabilitati/

copiiCentrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilitati (CEDCD), in parteneriat cu Biblioteca Nationala a Romaniei, American Corner Bucuresti si Ambasada Statelor Unite la Bucuresti va invita joi, 26 martie 2015, incepand cu ora 10.00 la Conferinta “DARE for Children with Disabilities”.

In cadrul conferintei CEDCD va prezenta rezultatele preliminare ale primei cercetari realizate la nivel national cu privire la calitatea si dimenisunile sistemului de educatie speciala din Romania, pe baza datelor colectate din teren de la cele aproximativ 200 de scoli speciale din Romania.

Evenimentul se desfasoara in cadrul Proiectului “Dignity, Access, respect, Education – D.A.R.E for Children with Disabilities”,  finantat de Fundatia pentru o Societate Deschisa – Initiativa pentru Drepturile Omului.

Scopul Conferintei este de a promova educatia incluziva si nediscriminarea copiilor cu dizabilitati, precum si nevoia acuta de reforma in sistemul de educatie din Romania.

Invitat special este Jane THOMPSON, M.Ed. – Specialist in educatia si dezvoltarea timpurie a copilului. La lucrarile conferintei, isi vor mai aduce contributia doamna Kate LAPHAM – Senior Program Manager, Education Support Program, Open Society Foundations, domnul Iulius ROSTAS – Profesor la Universitatea Corvinus din Budapesta, domnul Csaba ASZTALOS – Presedinte Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, domnul Serban IOSIFESCU – Presedinte Agentia Romana a Calitatii in Invatamantul Preuniversitar, precum si o serie de parinti de copii cu dizabilitati.

De asemenea, la eveniment vor participa reprezentanti ai autoritatilor cu atributii in domeniu, reprezentanti ai societatii civile, specialisti si parinti de copii cu dizabilitati.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Protocolul de tratament in cazul pacientilor cu Covid-19, modificat si publicat in Monitorul Oficial

Un medic oftalmolog de la Galati a decedat din cauza Covid-19

Premierul Ludovic Orban a declarat ca se va vaccina impotriva Covid-19

Interventie neurochirurgicala in premiera nationala, la Timisoara

Peste 80 de voluntari ajuta Directia de Sanatate Publica Sibiu