Conferinta | Conferinta nationala a pacientilor Editia aII-a

07/05/2012

Conferinta | Conferinta nationala a pacientilor Editia aII-a

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/conferinta-conferinta-nationala-a-pacientilor-editia-a-ii-a/

Sănătatea Media Group, companie recunoscută ca fiind organizatoarea primului eveniment dedicat informării şi îmbunătăţirii condiţiei pacientului român, cu ocazia Zilei Europene a Pacienţilor, 13 martie 2010, când a avut loc şi prima ediţie a evenimentului “Conferinţa Naţională a Pacienţilor”, organizează în parteneriat cu Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor şi Alianţa pentru Sănătate din România, cea de-a doua ediţie a “Conferinţei Naţionale a Pacienţilor”,care va avea loc în perioada 14-16 iunie 2012, la Casa Universitarilor din Bucureşti.

Locatia: Casa Universitarilor din Bucureşti

Perioada: 14-16 iunie 2012

Evenimentul își propune să vină în întâmpinarea pacienților din România prin sesiuni de educație medicală, dar și prin mijlocirea dialogului cu autoritățile din domeniul sanitar, scopul evenimentului fiind acela de a informa şi educa pacienţii şi de a găsi soluţii viabile la problemele actuale cu care se confruntă aceştia.

Astfel, pe perioada celor trei zile de dezbateri, pacienții vor putea lua parte la discuții despre principalele boli de care suferă. De asemenea, vor primi sfaturi din partea specialiștilor din domeniu și vor putea participa la workshopuri interactive. Printre subiectele abordate în acest sens se vor număra: bolile cronice, bolile cardiovasculare, afecțiunile urologice, afecțiuni digestive și metabolice, bolile aparatului reproducător, afecțiuni oncologice, afecțiuni pulmonare, boli hepatice, boli infecțioase și boli rare.

Se va aborda și o problemă mai delicată care s-a regăsit şi la prima ediţie a Conferinţei Naţionale a Pacienţilor şi anume cancerul la copii. De asemenea, se vor avea în vedere şi  diferite alte afecţiuni de care suferă copiii în prezent.“Vedemsauauzim,  din ce în ce mai des, copii care suferă de boli incurabile, copii cu diabet ori cu obezitate şi asistăm, uneori, neputincioşi la durerea lor şi a părinţilor lor. Să nu fim indiferenţi faţă de atâta neputinţă şi să luăm atitudine pentru a fi alături de micuţii pacienţi…”Acestaestemesajulpe care îllanseazăcompaniaSănătatea Media Group prindoamnadirector general Simona Maria Vlădicapentruce-a de-a douaediţie a “ConferinţeiNaţionale a Pacienţilor”.

Pe lângă componenta educațională, „Conferința Națională a Pacienților” va da șansa participanților de a discuta direct cu autoritățile din domeniu cărora le pot adresa întrebări, le pot spune nemulțumirile și problemele cu care se confruntă.

La cea de-a doua ediție a „Conferinței Naționale a Pacienților”, se va discuta pe marginea subiectelor de sănătate publică precum: problemele pacientului român, drepturile şi obligaţiile pacientului și respectarea acestora, accesul la servicii medicale, accesul la medicamente compensate și gratuite, sistemul public și privat al asigurărilor de sănătate, siguranța pacientului și malpraxis și rolul medicului de familie în gestionarea relației medic – pacient. De asemenea, va fi și o sesiune de comunicare pe subiecte legate de calitatea sistemului medical precum: finanțarea unităților spitalicești, investiții în spitalele de stat și private și încurajarea acestora, calitatea și siguranța actului medical, asigurarea asistenţei medicale la nivel regional, expunerea nemulţumirilor cadrelor medicale și managementul sistemului medical de urgență. Tot în cadrul „Conferinței Naționale a Pacienților”, va avea loc și cea de-a doua ediție a „Conferinței Naționale de Oncologie Pediatrică”.

 

Evenimentul„Conferința Națională a Pacienților” va pune la dispoziția pacienților care participă la eveniment echipe medicale ce vor oferi consultații gratuite pentru pacienții care suferă de diferite afecțiuni cât şi posibilitatea recoltării de analize medicale relevante pentru afecţiunea de care suferă aceştia. Astfel, participanții își vor putea măsura glicemia, tensiunea arterială, dar vor putea lua parte și la consultații gratuite oftalmologice, audiologice, stomatologice, dar și ecografii.

La eveniment sunt așteptați să participe pacienți și asociații de pacienți din țară, ONG-uri cu domenii de activitate complemetare, reprezentanți ai Ministerului Sănătății, ai Caselor de Asigurări de Sănătate și ai Comisiilor de Sănătate din Camera Deputaţilor şi Senatul României, dar și medici, farmaciști, manageri de spitale și companii farmaceutice și de asigurări de sănătate.

autor

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: