Conf.univ.dr. Alexandru Rafila – Un prag de vaccinare sub 80% devine periculos

07/04/2014

Conf.univ.dr. Alexandru Rafila – Un prag de vaccinare sub 80% devine periculos

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/conf-univ-dr-alexandru-rafila-un-prag-de-vaccinare-sub-80-devine-periculos/

Ce este important sa-i comunicati pacientului inainte si dupa vaccinareConf.univ.dr. Alexandu Rafila, Presedintele Societatii Romane de Microbiologie, a tras atentia ca in Romania exista un trend descrescator in ceea ce priveste vaccinarea. Principala problema este informarea gresita si nejustificata stiintific despre vaccinare care determina refuzul unor medici si parinti de a-si vaccina copiii.

Informarea gresita despre vaccinare va afecta starea populatiei

Conf.univ.dr. Alexandru Rafila a precizat in cadrul Conferintei Nationale “Actualitati in Vaccinologie – Rovaccin 2014” ca rata vaccinarii in Romania nu este una satifacatoare si ca incepe sa scada.

“Cred ca este momentul ca informatiile eronate, de multe ori tendentioase sau rauvoitoare, care nu se bazeaza pe informatie stiintifica, pe date reale, sa inceteze, pentru ca aceastea vor afecta, intr-un timp nu foarte indelungat, starea de sanatate a populatiei, sanatatea copiilor nostri”, a adaugat conf.univ.dr. Alexandru Rafila.

In cazul vaccinului antigripal, au fost imunizate aproximativ 600.000 de persoane, in conditiile in care tinta Organizatiei Mondiale a Sanatatii in vaccinare este de 15% din populatie.

Dr. Alexandru Rafila – In Romania vaccinurile sunt autorizate la nivel international

Presedintele Societatii Romane de Microbiologie a precizat ca populatia trebuie informata corect, si anume ca vaccinurile sunt de buna calitate si sigure pentru administrarea la copii.

In ceea ce priveste situatia de la Institutul Cantacuzino cand a fost retras un numar mare de dozele de vaccin, acesta a explicat ca situatia nu este singulara la nivel mondial, si ca nu ar trebui sa impacteze negative decizia oamenilor asupra vaccinarii.

Introducerea unor vacinuri noi in schema nationala de vaccinare

Conf.dr. Alexandru Rafila si-a exprimat increderea ca va fi reluata vaccinarea impotriva infectiei cu virusul Papiloma Uman. In ceea ce priveste vaccinul pneumococic, acesta va fi introdus in momentul in care se vor gasi fonduri necesare pentru sustinerea lui, conform precizarilor presedintelui Societatii Romane de Microbiologie.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: