Conf.dr. Liana Gheorghe: Peste 10.000 de persoane cu boli inflamatorii intestinale in Romania

20/05/2014

Conf.dr. Liana Gheorghe: Peste 10.000 de persoane cu boli inflamatorii intestinale in Romania

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/conf-dr-liana-gheorghe-peste-10-000-de-persoane-cu-boli-inflamatorii-intestinale-romania/

gustari-boli-digestiveBolile inflamatorii intestinale afecteaza un numar tot mai mare de persoane, in special tineri intelectuali, cu un stil de viata dezordonat si un regim alimentar nesanatos. Conf.dr Liana Gheorghe, presedinte executiv al Clubului Roman pentru boala crohn si colita ulcerativa, precizeaza ca numarul persoanelor cu boli inflamatorii intestinale este mult mai mare decat cei 1500 de pacienti inscrisi in momentul de fata.

Conf.dr. Liana Gheorghe: Cred ca avem undeva la vreo 10.000 – 12.000 de persoane afectate

Medicul a explicat ca din bolile inflamatorii intestinale fac parte boala crohn si rectocolita ulcero-hemoragica (colita ulcerativa), boli care se manifesta prin diaree cronica, scaune cu sange, mucus, puroi, dureri abdominale, scaderea apetitului, scaderea in greutate.

Bolile inflamatorii intestinale au la baza o dieta nesanatoasa

Conf.dr. Liana Gheorghe a explicat ca bolile inflamatorii intestinale apar la tinerii care lucreaza foarte mult timp la birou si care au un regim alimentar dezechilibrat.

“Este o dieta complet diferita de cea cu care am fost noi crescuti de parintii nostri. Se recruteaza in interiorul nostru un anume tip de populatie bacteriana in intestine, pentru ca au mereu de-a face cu acest tip de alimentatie care nu e deloc benefica si care grefat pe predispozitia genetica determina boala”, a explicat conf.dr. Liana Gheorghe.

Medicii recomanda un consum de alimente sanatoase, fructe si legume romanesti, iar mamele sa alapteze macar 6-12 luni.

Pentru mai multe informatii, puteti urmari explicatiile si recomandarile prof. dr. Mircea Diculescu, seful Clinicii de Gastroenterologie si Hepatologie Fundeni, despre tulburarile functionale digestive.

Autor: Agerpress

1 Comentarii

  1. dr. silvia cremarenco says:

    doresc informatii recente despre tulburarile intestinale digestive

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: