Conducerea CJAS Sibiu considera ca este nevoie de mai multi bani pentru asistenta medicala la domiciliu

21/05/2021
Conducerea CJAS Sibiu considera ca este nevoie de mai multi bani pentru asistenta medicala la domiciliu

Conducerea CJAS Sibiu considera ca este nevoie de mai multi bani pentru asistenta medicala la domiciliu

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/conducerea-cjas-sibiu-considera-ca-este-nevoie-de-mai-multi-bani-pentru-asistenta-medicala-la-domiciliu/

 Conducerea Casei Judetene de Asigurari de Sanatate (CJAS) Sibiu precizeaza ca este nevoie de o finantare mai mare pentru decontarea investigatiilor paraclinice si a asigurarii asistentei medicale la domiciliu pentru bolnavi.

“Niciodata banii din sanatate nu vor ajunge sa solutioneze de indata toate nevoile pacientilor. (…) In zona paraclinica, investigatii de laborator, radiologie si imagistica medicala, intotdeauna o alocare suplimentara fata de ce este astazi, ar fi benefica. Si in opinia mea, din punct de vedere al politicii de sanatate publica, adoptata cu privire la investigatiile paraclinice, e inca loc de imbunatatire”, a precizat presedintele CJAS Sibiu, Vasile Spinean, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, bolnavii care au nevoie acasa de ingrijire medicala, spre exemplu sa fie pansati dupa o operatie chirurgicala, administrarea unei perfuzii, au la dispozitie mult mai putine firme care asigura aceste servicii decontate de CJAS fata de anii precedenti, din cauza banilor insuficienti alocati pentru aceste prestatii medicale.

“Daca este sa mai fac un comentariu despre un domeniu de servicii de sanatate, care dupa parerea mea este subapreciat, este vorba despre ingrijirea la domiciliu. Si daca in 2017 aveam zece contracte de ingrijiri la domiciliu, in anul 2020 am mai avut doar trei cu trei prestatori. A scazut cu siguranta (numarul beneficiarilor n.r.), pentru ca prestatorii neavand posibilitatea sa acopere integral judetul, cu acest gen de nevoi de servicii, sunt beneficiari de la marginea judetului, care nu sunt interesanti pentru acei prestatori sa mearga pana la ei. Cheltuielile raportate la decontare sunt prea mari si atunci furnizorii prefera sa se orienteze catre pacientii, asiguratii care sunt in municipiul de resedinta”, a mai explicat presedintele CJAS Sibiu.

Etichete: servicii medicale la domiciliu, cjas sibiu

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: