Concursuri terminate cu sesizari la DNA, la Serviciul de Ambulanta Judetean Bihor

02/08/2019
Concursuri terminate cu sesizari la DNA, la Serviciul de Ambulanta Judetean Bihor

Concursuri terminate cu sesizari la DNA, la Serviciul de Ambulanta Judetean Bihor

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/concursuri-terminate-cu-sesizari-la-dna-la-serviciul-de-ambulanta-judetean-bihor/

Concursul pentru ocuparea posturilor de director medical, director economic, director tehnic si director de ingrijiri desfasurat la Serviciul de Ambulanta Judetean (SAJ) Bihor a ajuns, vineri, la DNA Oradea. Doi angajati ai institutiei s-au prezentat in fata procurorilor, acuzand mai multe ilegalitati.

“Am venit sa reclam fraudarea concursului pentru Comitetul Director de la Serviciul de Ambulanta al Judetului Bihor, faptul ca sunt incompetenti si nu corespund criteriilor pentru functiile respective. Adica nu au vechime si nici nu au studii de specialitate. Ei sunt interimari din 2015, desi legea prevede o perioada de sase luni doar. Au fost platiti ilegal. Cu toate acestea au fost validati si pusi pe functie, concursul fiind aranjat. Doamna ministru este in cunostinta de cauza, va pot oferi probe si nu face nimic. Din luna mai imi promite ca trimite Corpul de control”, a declarat, in fata sediului DNA Oradea, ambulantierul Adrian Marcon, citat de Agerpres.

Pentru ocuparea celor patru posturi de membri ai Comitetului Director a fost organizat un concurs, in luna iulie, dupa ce toate cele patru functii de director au fost ocupate interimar inca din 2015, desi legea limiteaza interimatele la o perioada de 6 luni.

Potrivit lui ambulantierului care a depus sesizarea la DNA Oradea, neregulile vizeaza mai multe aspecte – incalcari ale legii privind lipsa vechimii la unul dintre ei, lipsa studiilor de specialitate la altul, faptul ca nu s-a filmat concursul si desfasurarea propriu-zisa a concursului.

De asemenea, nemultumit de felul in care s-a desfasurat concursul este si doctorul Nicu Buciuman, candidat pentru postul de director medical, care a ajuns si el, vineri, la sediul DNA.

“Noi am cerut sa se filmeze, dar am fost refuzati categoric. Cei patru candidati care au castigat s-au asezat toti in ultima banca si au terminat in 10 – 20 de minute. Au fost 50 de intrebari la proba scrisa, nu aveai timp nici sa le citesti in 10 minute. Mai multe nereguli au fost. Trebuia sa incepem la 9,00, am inceput la ora 11,30. In aceeasi zi ne-au anuntat ca trebuie sa sustinem si proiectul, fara ca modificarea asta sa ni se aduca la cunostinta”, a precizat Nicu Buciuman, conform Agerpres.

Potrivit sursei citate, Adrian Marcon a sustinut ca a mai depus sesizari la DNA Oradea, ramase deocamdata fara vreun rezultat, motiv pentru care se va adresa Inspectiei Judiciare.

Etichete: serviciul de ambulanta bihor, ambulanta oradea, concursuri sanatate

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: