Concursul de rezidentiat din 25 martie a fost amanat

22/02/2012

Concursul de rezidentiat din 25 martie a fost amanat

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/concursul-de-rezidentiat-din-25-martie-a-fost-amanat/

concurs rezidentiat amanatConcursul de rezidentiat, anuntat de catre reprezentantii Ministerului Sanatatii pentru data de 25 martie pentru ocuparea locurilor si posturilor ramase vacante in sesiunea 20 noiembrie 2011, este deocamdata amanat. Asta pentru ca metodologia si ordinul de organizare a concursului, lansate in dezbatere publica, fusesera aprobate de vechiul Guvern, adica de cabinetul fostului premier Emil Boc.

“Fostul Guvern a fost de acord cu sustinerea consursului pe data de 25 martie. Cum insa in prezent avem un alt Cabinet, este nevoie si de aprobarea acestuia. Drept urmare, s-a realizat deja proiectul de modificare a Ordonantei 18 pentru ca examenul sa poata fi organizat. Cel mai probabil, documentul va fi propus spre aprobare in decursul saptamanii viitoare”, a declarat in exclusivitate pentru PaginaMedicala.ro, Oana Grigore, purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii.

Cu alte cuvinte, tinerii medici care au promovat concursul de rezidentiat din noiembrie 2011, insa nu au prins loc sau post, precum si alti doritori de a urma o pregatire in rezidentiat, trebuie sa mai astepte pentru a afla cand va fi sustinut un nou concurs si, cel mai important, daca va  mai fi sustinut.

DSP-urile nu au fost anuntate

Potrivit metodologiei afisate la sfarsitul lunii ianuarie de catre Ministerul Sanatatii, candidatii care doreau sa se inscrie la concursul de rezidentiat programat luna viitoare trebuiau sa-si depuna dosarele la sediul directiilor de sanatate publica pana pe data de 29 februarie.

Avand in vedere schimbarea Guvernului, cei de la departamentul de Resurse Umane din cadrul Ministerului nici nu i-au mai anuntat pe reprezentantii DSP-urilor. Astfel, mai multi candidati care au mers la sediile directiilor de sanatate publica pentru a cere informatii despre concursul de rezidentiat din 25 martie au fost primiti raspunsuri gen “nu stiu nimic de niciun rezidentiat”.

Un exemplu in acest sens il reprezinta cazul unui membru in comunitatea PaginaMedicala.ro, care ne-a scris urmatorul mesaj: “Am fost la DSP din Timisoara sa intreb noutati privind noua sesiune de rezidentiat din martie 2012…Nimeni nu stie nimic referitor la acest subiect! Prietenul meu a terminat medicina si vrea sa dea rezidentiatul dar nimeni nu stie unde trebuie depus dosarul si am citit ca ultima zi de inscriere este 29 februarie”.

Concursul din 25 martie urma sa aiba loc in centrul universitar bucurestean, iar candidatilor le erau puse la dispozitie 98 de locuri si peste 300 de posturi. Reamintim ca Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) “Gr. T. Popa” din Iasi si Colegiul Medicilor din Romania au dat aviz negativ propunerii Ministerului Sanatatii de a organiza un nou concurs de rezidentiat in martie 2012, iar tinerii medici chiar au organizat un protest la sediul Ministerului in speranta ca vor obtine anularea concursului in schimbul redistribuirii sau suplimentarii locurilor si posturilor ramase neocupate. Din pacate, reprezentantii Ministerului Sanatatii nu s-au lasat induplecati de rugamintile tinerilor medici si le-au comunicat ca rezidentiatul din 25 martie era practic un fapt implinit.

Autor: Mirabela Viasu

Autor: Pagina Medicala

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: