Concurs de intrare in rezidentiat in data de 15 noiembrie

06/10/2020
Concurs de intrare in rezidentiat in data de 15 noiembrie

Concurs de intrare in rezidentiat in data de 15 noiembrie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/concurs-de-intrare-in-rezidentiat-in-data-de-15-noiembrie/

Ministerul Sanatatii organizeaza, in data de 15 noiembrie, concurs de intrare in rezidentiat pe post si rezidentiat pe loc in medicina, medicina dentara si farmacie. Examenul se desfasoara in centrele universitare Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Targu Mures si Timisoara.

Potrivit ordinului de ministru publicat in Monitorul Oficial, specialitatile deficitare pentru care se organizeaza rezidentiat pe post in spitale clinice cu sectii clinice universitare, institute sau centre medicale clinice sunt: anestezie si terapie intensiva, boli infectioase, cardiologie pediatrica, chirurgie cardiovasculara, chirurgie pediatrica, chirurgie toracica, chirurgie vasculara, epidemiologie, expertiza medicala a capacitatii de munca, gastroenterologie pediatrica, hematologie, igiena, medicina nucleara, medicina de urgenta, medicina de laborator, microbiologie medicala, nefrologie pediatrica, neonatologie, neurologie pediatrica, oncologie medicala, ortopedie pediatrica, oncologie si hematologie pediatrica, pediatrie, pneumologie, pneumologie pediatrica, radiologie-imagistica medicala, radioterapie si sanatate publica si management.

Concursul se desfasoara sub forma de test-grila cu 200 de intrebari pentru fiecare domeniu, identice pentru toate centrele universitare in care se organizeaza concursul, pe o durata de 4 ore.

Alegerea unui loc sau post este conditionata de obtinerea unui punctaj minim de promovare de 60% din punctajul maxim realizat la nivel national pentru cele 200 de intrebari pentru fiecare domeniu.

De asemenea, ocuparea locurilor/ posturilor in specialitate se face in ordinea punctajului de promovare obtinut, in limita locurilor/ posturilor publicate la concurs, alcatuindu-se o singura clasificare nationala pentru fiecare domeniu.

Medicii, medicii dentisti/ medicii stomatologi si farmacistii care devin rezidenti pe locuri incheie un contract individual de munca pe perioada determinata, egala cu durata rezidentiatului, cu unitatea sanitara la care au fost repartizate locurile pentru rezidentiat, iar cei care devin rezidenti pe post incheie contract individual de munca pe perioada nedeterminata cu unitatea sanitara publica ce a publicat postul respectiv.

Inscrierile pentru concurs se fac prin directiile de sanatate publica, respectiv prin ministerele cu retea sanitara proprie.

Dosarele de concurs vor fi depuse exclusiv prin posta sau servicii de curierat, cu confirmare de primire, in perioada 8 – 20 octombrie, inclusiv data postei.

Concursul va fi organizat cu respectarea regulilor sanitare si de protectie in contextul prevenirii si combaterii infectarii cu SARS-CoV-2.

Etichete: examen rezidentiat, concurs rezidentiat, medici rezidenti

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: