Concluzia CDC despre cum ii afecteaza varianta Delta pe copii si adolescenti

06/09/2021

Concluzia CDC despre cum ii afecteaza varianta Delta pe copii si adolescenti

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/concluzia-cdc-despre-cum-ii-afecteaza-varianta-delta-pe-copii/

Potrivit datelor publicate recent de autoritatile sanitare americane, varianta Delta a noului coronavirus nu produce cazuri grave in randul copiilor si adolescentilor, comparativ cu alte variante ale virusului, relateaza AFP.

Centrul pentru controlul bolilor (CDC) din SUA, a studiat datele pacientilor spitalizati cu diagnosticul COVID-19 din 99 de comitate din 14 state americane, scrie si Agerpres.

Astfel, CDC a comparat perioada dintre inceputul lunii martie si mijlocul lunii iunie cu perioada de la jumatatea lui iunie pana la sfarsitul lunii iulie, cand varianta Delta a devenit dominanta in SUA. Intre cele doua perioade, nivelul de spitalizare in randul copiilor si adolescentilor (0 – 17 ani) s-a multiplicat efectiv cu 5. Proportia copiilor si adolescentilor spitalizati cu forme grave, spre exemplu cazurile ajunse la terapie intensiva, “este similara atat in perioada dinainte cat si in cea in care varianta Delta a devenit dominanta”, potrivit insitutiei americane.

Concluzia CDC este ca diferenta dintre cele doua perioade nu este semnificativa din punct de vedere statistic.Totusi, specialistii americani subliniaza ca datele trebuie monitorizate in continuare, pe masura ce devin disponibile.

Etichete: varianta delta copii, copii si adolescenti coronavirus, risc varianta delta copii, CDC

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: