Stiri medicale

Comunicat MS privind contul bancar blocat prin decizie judecatoreasca

Data ultimei actualizari: 29/05/2013

poza ministerul sanatatiiIn urma unei informatii aparute in presa in legatura cu blocarea unui cont bancar al Ministerului Sanatatii, reprezentantii acestuia ai trimis un comunicat de presa in care au oferit explicatii in legatura cu contul MS blocat, precum si in legatura cu modul in care aceasta actiune afecteaza sau nu sistemul de sanatate.

“In legatura cu informatia aparuta astazi in mass-media privind poprirea conturilor Ministerului Sanatatii, facem urmatoarele precizari: 

In prezent, Ministerul Sanatatii are blocat un singur cont, cel de la Banca Comerciala Romana, prin care se fac anumite plati pentru deplasarile in strainatate ale personalului MS, achitarea carburantului pentru masinile care deservesc ministerul si alte facturi minore. 

Ca urmare, informatia aparuta privind blocarea fondurilor Sanatatii sau ale ministerului este neconforma cu realitatea. Activitatile ministerului se realizeaza in principal prin Trezorerie, iar acest cont nu se poate bloca. Ca urmare, pacientii nu sunt afectati de aceasta decizie a instantelor judecatoresti. De asemenea, precizam ca, unitatile spitalicesti au contracte de finantare cu casele de asigurari de sanatate, ca urmare nici aceste unitati nu sunt afectate. 

Firma care a cerut in instanta recuperarea unor datorii de la Ministerul Sanatatii a avut contract cu ministerul pentru realizarea unor servicii de ghiduri arhitecturale si ingineresti cu finalizare. In 2009 si 2010, dupa ce au fost primite, conducerile Ministerului Sanatatii din acei ani nu au platit, iar firma a actionat institutia in instanta, iar acum a cerut executarea silita. 

In prezent reprezentantii Ministerului Sanatatii poarta negocieri cu firma pentru micsorarea sumei de plata, mai precis pentru reducerea unor penalitati. 

Stire preluata de pe www.agerpres.ro

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.