“Comunicarea cu pacientul in vederea vaccinarii”, un curs EMC pentru toti medicii de familie

28/06/2018

“Comunicarea cu pacientul in vederea vaccinarii”, un curs EMC pentru toti medicii de familie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/comunicarea-cu-pacientul-in-vederea-vaccinarii-un-curs-emc-pentru-toti-medicii-de-familie/


In unele zone ale tarii, medicii de familie inca se confrunta cu refuzul parintilor de a-si vaccina copii, asta in ciuda eforturilor depuse. Pentru eficientizarea campaniilor de vaccinare si recuperarea vaccinarii, medicii au la dispozitie instrumente si resurse care pot facilita comunicarea cu parintele sceptic.

Unul dintre cursurile EMC de pe platforma Formare Medicala este “Comunicarea cu pacientul in vederea vaccinarii“, realizat de cei mai buni specialisti din domeniu.

Unul dintre acestia este doctorul Mihai Craiu, medic specialist Pediatrie la Institutului pentru Ocrotirea Mamei si Copilului Al. Rusescu si seful sectiei de pediatrie V – Pneumologie pediatrica. Un medic care si-a pus viata in slujba micilor pacienti care trec pragul spitalului. Pentru fiecare dintre acestia gaseste o solutie, un zambet, un cuvant de incurajare, iar la final, toti pleaca sanatosi acasa.

Continut educational:


“Cred ca acest curs este o lectura necesara pentru orice medic roman daca doreste sa isi exprime un punct de vedere informat. Pentru ca, din pacate, diversi confrati emit cu multa emfaza, catre pacienti, niste opinii eronate in contrast total cu dovezile stiintifice actuale”, a explicat dr. Mihai Craiu intr-un interviu pentru formaremedicala.ro.

De asemenea, medicii de familie au la dispozitie si alte cursuri despre vaccinare si recuperarea vaccinarii din Planul National. Toate cursurile de pe platforma Formare Medicala sunt creditate cu puncte EMC.

Autor: Anca Rusen

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: