Computer tomograf dotat cu soft ce depisteaza Covid-19, la Institutul ‘Matei Bals’

07/05/2020

Computer tomograf dotat cu soft ce depisteaza Covid-19, la Institutul ‘Matei Bals’

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/computer-tomograf-dotat-cu-soft-ce-depisteaza-covid-19-la-institutul-matei-bals/

Prof. Dr. Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului de Boli Infectioase ‘Prof. Matei Bals’ din Bucuresti, spune ca pacientii care vin la aceasta unitate medicala vor fi evaluati cu un computer tomograf mobil, dotat cu un soft care depisteaza Covid-19.

“Acest computer tomograf mobil ne este deosebit de util pentru screening. In momentul in care un pacient cu COVID sau cu o afectare de SARS-CoV-2 intra in institut, primul lucru pe care-l va face – va trece pe langa aceasta unitate, i se va face investigatia de rigoare, dupa care ajunge pe sectie. Ce este important este ca acest instrument ne da o idee inca de la inceput incotro va merge pacientul din punct de vedere clinic, ceea ce ne scurteaza foarte mult timpii de asteptare din punct de vedere al luarii atitudinii terapeutice. (…) Orice pacient care intra in Bals va trece pe aici, i se va face CT-ul pulmonar, pe baza algoritmului i se spune ce prognostic imediat are”, a declarat Dr. Streinu Cercel, citat de Agerpres.

Continut educational:

Potrivit medicului, softul computerului tomograf arata ‘leziunea de tip pulmonar de tip COVID’ la pacientul care e afectat de SARS-CoV-2.

“Aparatul iti da o imagine, se cheama plamanul pestrit sau in mozaic. Acea imagine este una caracteristica. Daca nu are acea imagine, prognosticul pacientului este net mai bun. Daca are acea imagine, stim unde sa-l ducem, intr-o alta sectie, in asa fel incat sa-i acordam de la inceput sprijinul de care are nevoie ca sa nu ajunga sa faca leziuni severe”, a mai precizat Streinu Cercel.

De altfel, el a subliniat ca institutul are specialisti buni, care se pricep la CT si ca, de luni incolo, aparatul va intra in utilizare continua.

Etichete: CT, depistare covid-19, diagnosticare coronavirus, computer tomograf, institutul matei bals

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Seful Executivului regreta ca Romania nu produce un vaccin anti-Covid

SANITAS solicita contracte pe perioada nedeterminata pentru personalul angajat pe perioada starii de alerta

Valeriu: Gheorghita: 7 milioane de vaccinati pana la 1 august, un obiectiv realist

Florin Citu: Diferentele de raportare privind decesele Covid-19 au existat in toate tarile Uniunii Europene

Prefectul Capitalei: Tinta este sa ajungem la 20.000 de vaccinari pe zi