Competitie intre companiile pharma pentru dezvoltarea unei pastile anti-Covid

26/07/2021
Competitie intre companiile pharma pentru dezvoltarea unei pastile anti-Covid

Competitie intre companiile pharma pentru dezvoltarea unei pastile anti-Covid

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/competitie-pharma-pentru-dezvoltarea-unei-pastile-anti-covid/

Competitia pe piata pharma pentru dezvoltarea unui tratament anti-COVID-19 sub forma de pastile se intensifica. Intre timp, o companie japoneza a inceput testele clinice si intra in cursa alaturi de societati precum Pfizer sau MSD, relateaza agentia EFE.

Pastila conceputa de laboratorul japonez Shionogi ar urma sa fie administrata una pe zi si obiectivul ei este de a neutraliza virusul intr-un interval de timp de zece zile dupa infectare, scrie si Agerpres.

Reprezentantii companiei au precizat ca au drept scop productia unei pastile cu administrare orala precum sunt cele existente la ora actuala pentru tratamentul grupei.

Totusi, compania nipona se afla in urma laboratoarelor americane Pfizer si MSD, care sunt intr-o faza mai avansata a conceperii unui asemenea tratament anti-COVID-19.

Acesta este gandit pentru ca bolnavii sa il foloseasca atunci cand au simptome usoare, acasa, spre deosebire de cele administrate in spitale si rezervate de obicei bolnavilor in stare grava.

De curand, compania Pfizer a anuntat ca pastila sa, administrabila de doua ori pe zi si al carei concept este apropiat de cel companie nipone, ar putea ajunge pe piata chiar in cursul acestui an.

In schimb, compania MSD, al carei tratament se bazeaza pe o formula studiata cu ani in urma ca posibil antidot impotriva Ebola, a declarat ca deocamdata pastila sa experimentala anti-COVID-19 s-a dovedit eficienta in reducerea incarcaturii virale a pacientilor COVID-19 si ea ar putea reduce riscul de spitalizare, mai relateaza sursele citate.

Etichete: pastila anti-covid, pastila tratament covid, pastile coronavirus

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: