Compartiment pentru recuperarea pacientilor cu boli profesionale

27/11/2015

Compartiment pentru recuperarea pacientilor cu boli profesionale

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/compartiment-pentru-recuperarea-pacientilor-cu-boli-profesionale/

boli-profesionale-recuperareLa Mures s-au facut demersuri pentru infiintarea unui compartiment specializat in recuperarea pacientilor cu boli profesionale. Acest tip de serviciu medical a disparut din Romania de circa 10 ani.

“Dorim ca pe langa Clinica de Medicina Muncii sa infiintam in perioada imediat urmatoare un compartiment de recuperare a capacitatii de munca, recuperare osteo-musculo-articulara si recuperare respiratorie. Noi am avut un sanatoriu de boli profesionale la Avrig, in judetul Sibiu, care s-a desfiintat in urma cu mai bine de zece ani, deci nu exista in tara, in momentul de fata, un loc unde pacientii cu boli profesionale sa poata fi recuperati prin tratament de lunga durata. Exista clinicile de medicina muncii din tara care diagnosticheaza cazurile de boli profesionale si le trateaza in masura posibilitatilor, dar recuperarea efectiva este atributul nostru, al clinicilor de medicina muncii”, a declarat dr. Horatiu Moldovan, Seful Clinicii de Medicina Muncii din Spitalul Clinic Judetean Mures, conform Agerpres.

Consiliul Judetean Mures a alocat de curand peste 100.000 de lei pentru reabilitarea Clinicii de Medicina Muncii si a investit in jur de 50.000 de euro in achizitionarea de aparate de ultima generatie, care permit diagnosticarea unor boli in faze incipiente.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: