Compania Moderna vrea sa dezvolte vaccinuri impotriva a 15 virusuri si bacterii neglijate

08/03/2022
Compania Moderna vrea sa dezvolte vaccinuri impotriva a 15 virusuri si bacterii neglijate

Compania Moderna vrea sa dezvolte vaccinuri impotriva a 15 virusuri si bacterii neglijate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/compania-moderna-vrea-sa-dezvolte-vaccinuri-impotriva-a-15-virusuri-si-bacterii-neglijate/

Compania Moderna, care a realizat unul dintre serurile impotriva Covid-19, vrea sa dezvolte vaccinuri impotriva a 15 virusuri si bacterii emergente sau neglijate, pentru a limita in acest fel riscurile de aparitie a unei noi pandemii, informeaza AFP.

Compania specializata in tehnologia inovatoare ARN mesager lucreaza deja la vaccinuri impotriva unor virusuri precum HIV si Zika. De acum inainte, Moderna doreste sa vizeze 15 agenti patogeni identificati si plasati in categoria celor mai mari riscuri de sanatate publica OMS si de Coalitia pentru Inovatii in domeniul Pregatirii Epidemiologice (CEPI), au anuntat marti reprezentantii firmei americane, conform Agerpres.

De asemenea, Moderna doreste sa obtina progrese pana in 2025 in dezvoltarea vaccinurilor care vizeaza mai ales virusul Chikungunya, febra hemoragica Crimeea-Congo, Denga, Ebola, malaria si tuberculoza.

Pentru niciuna dintre aceste cercetari nu va fi insa vorba sa se ajunga pana la comercializarea vaccinului, a precizat CEO-ul Moderna, Stephane Bancel, intr-un interviu pentru AFP. Compania doreste sa duca dezvoltarea acestor vaccinuri potentiale pana la faza primelor teste clinice.

Obiectivul este acela de a alcatui un fel de “biblioteca a vaccinurilor”, care, in cazul aparitiei unei pandemii provocate de unul dintre acesti agenti patogeni, vor fi pregatite sa fie dezvoltate si sa intre imediat in faza 3 a studiilor clinice, ultima etapa inainte de lansarea lor pe piata. Astfel, se va castiga o perioada de timp de cateva luni. “Acest lucru ne va permite sa actionam mult mai repede”, a spus Stephane Bancel, CEO-ul Moderna, potrivit surselor citate.

Etichete: vaccinuri virusuri, vaccin bacterii, tehnologia ARN mesager, Moderna

 

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: