Comitet interministerial pentru combaterea infectiilor din spitale

25/07/2018

Comitet interministerial pentru combaterea infectiilor din spitale

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/comitet-interministerial-pentru-combaterea-infectiilor-din-spitale/


Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a anuntat ca urmeaza sa fie infiintat un comitet interministerial privind combaterea infectiilor in spitale.

“Pe transparenta decizionala, la Ministerul Sanatatii exista un act normativ pe care il vom promova probabil peste doua saptamani, un comitet interministerial pentru combaterea infectiilor asociate actului medical, pentru ca este o problema foarte grava, o problema de care suntem cu totii responsabili. Acel comitet interministerial va avea sarcini concrete, precise, inclusiv in zona legata de dezinfectanti”, a declarat  Sorina Pintea, la Antena 3, citata si de Agerpres.

Potrivit demnitarului, nivelul raportat al infectiilor spitalicesti din Romania este de 1,4%, in vreme ce in Germania este de 8%.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 6 EMC:

Boala Renala Diabetica

“Noi avem o problema in a recunoaste, pentru ca toata lumea are senzatia ca daca recunosti esti pus la zid. Eu prefer sa fiu pusa la zid pentru ca recunosc, pentru ca sunt niste probleme, decat sa fiu pusa la zid pentru ca s-a intamplat ceva. Acestea sunt lucruri care trebuie spuse public, pentru ca in toate spitalele din aceasta lume exista infectii, exista probleme. In Germania exista un spital dedicat pacientilor cu infectii intraspitalicesti, un spital de terapie intensiva care trateaza pacientii cu infectii intraspitalicesti. Deci acest lucru se recunoaste la nivel mondial”, a afirmat ministrul conform surselor mentionate.

Autor: FormareMedicala.ro

1 Comentarii

  1. Teodor Mariana says:

    Cum s-au acreditat spitalele cu rata IAAM 0? Între evaluatori nu sunt epidemiologi, majoritatea fiind cadre nemedicale. Ce înțeleg din calitatea actului medical? Hârtii fără acoperire in practică. Terbuie revizuită modalitatea de monitorizare a actului medical. Urgent.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Un milion de decese din cauza Covid-19 | OMS: O moarte teribil de dificila si in singuratate

Focar de Covid-19 la Spitalul Judetean de Urgenta Alba Iulia | 30 de angajati sunt infectati

Ministerul Sanatatii a distribuit o noua transa de 70 000 doze de vaccin gripal pentru imunizarea copiilor

Studiu: Un aerosol, sub forma unui spray nazal, poate preveni reproducerea virala a noului coronavirus

Doua state din Europa declara stare de urgenta in contextul pandemiei | Premierul slovac: Situatia este extrem de grava