Comisia Europeana va lansa un program pentru studierea mutatiilor coronavirusului

16/02/2021
Comisia Europeana va lansa un program pentru studierea mutatiilor coronavirusului

Comisia Europeana va lansa un program pentru studierea mutatiilor coronavirusului

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/comisia-europeana-va-lansa-un-program-pentru-studierea-mutatiilor-coronavirusului/

Comisia Europeana va lansa un program pentru studierea mutatiilor coronavirusului, potrivit presedintei Comisiei, Ursula von der Leyen.

“Hera incubator”, noul program “va reuni companii farmaceutice, autoritati sanitare, oameni de stiinta si Comisia Europeana, cu importante fonduri dedicate”, a declarat Ursula von der Leyen, presedinta Comisiei, intr-un interviu acordat cotidianului financiar francez Les Echos, citata de AFP si Agerpres.

“De acum inainte, si in paralel cu eforturile asupra vaccinurilor actuale, trebuie sa ajutam producatorii sa dezvolte capacitati de productie” pentru “vaccinuri din generatia a doua”, a mai adaugat Ursula von der Leyen potrivit surselor citate.

Bruxelles si-a anuntat deja intentia de a lansa o noua agentie europeana, Health Emergency Response Authority (HERA, Autoritatea pentru reactii sanitare de urgenta), pentru a lupta impotriva viitoarelor pandemii si o coordonare mai buna intre cei 27.

In ceea ce priveste introducerea pe piata a unor noi vaccinuri capabile sa raspunda mai bine la mutatiile COVID-19, comisarul european pentru sanatate, Stella Kyriakides, a anuntat la finalul saptamanii trecute o accelerare a procedurii de autorizare de catre Agentia Europeana pentru Medicamente (EMA).

Etichete: mutatii coronavirus, vaccinuri coronavirus, comisia europeana

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: