Comisia Europeana va lansa un program pentru studierea mutatiilor coronavirusului

16/02/2021

Comisia Europeana va lansa un program pentru studierea mutatiilor coronavirusului

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/comisia-europeana-va-lansa-un-program-pentru-studierea-mutatiilor-coronavirusului/

Comisia Europeana va lansa un program pentru studierea mutatiilor coronavirusului, potrivit presedintei Comisiei, Ursula von der Leyen.

“Hera incubator”, noul program “va reuni companii farmaceutice, autoritati sanitare, oameni de stiinta si Comisia Europeana, cu importante fonduri dedicate”, a declarat Ursula von der Leyen, presedinta Comisiei, intr-un interviu acordat cotidianului financiar francez Les Echos, citata de AFP si Agerpres.

“De acum inainte, si in paralel cu eforturile asupra vaccinurilor actuale, trebuie sa ajutam producatorii sa dezvolte capacitati de productie” pentru “vaccinuri din generatia a doua”, a mai adaugat Ursula von der Leyen potrivit surselor citate.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 10 EMC:

Boala artrozica

Bruxelles si-a anuntat deja intentia de a lansa o noua agentie europeana, Health Emergency Response Authority (HERA, Autoritatea pentru reactii sanitare de urgenta), pentru a lupta impotriva viitoarelor pandemii si o coordonare mai buna intre cei 27.

In ceea ce priveste introducerea pe piata a unor noi vaccinuri capabile sa raspunda mai bine la mutatiile COVID-19, comisarul european pentru sanatate, Stella Kyriakides, a anuntat la finalul saptamanii trecute o accelerare a procedurii de autorizare de catre Agentia Europeana pentru Medicamente (EMA).

Etichete: mutatii coronavirus, vaccinuri coronavirus, comisia europeana

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Oficiul European de Lupta Antifrauda: Tentative de frauda privind vaccinurile in valoare de 14 miliarde de euro

INSP: Doua cazuri confirmate cu tulpina din Africa de Sud

Capitala intra in zona rosie alaturi de patru judete din tara

Raport global: Obezitatea, factor de risc crescut privind mortalitatea din cauza Covid-19

OMS nu va da publicitatii concluziile provizorii privind ancheta desfasurata in Wuhan