Comisia Europeana va achizitiona peste 20.000 de doze suplimentare de Remdesivir

08/10/2020
Comisia Europeana va achizitiona peste 20.000 de doze suplimentare de Remdesivir

Comisia Europeana va achizitiona peste 20.000 de doze suplimentare de Remdesivir

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/comisia-europeana-va-achizitiona-peste-20-000-de-doze-suplimentare-de-remdesivir/

Comisia Europeana a anuntat ca a convenit achizitia a peste 20.000 de doze suplimentare de Remdesivir, incercand astfel sa acopere deficitul in aprovizionarea cu acest medicament antiviral cu care se confrunta statele Uniunii Europene, transmite Reuters.

Un purtator de cuvant al executivului comunitar a declarat ca acesta a cazut de acord cu Gilead sa furnizeze blocului comunitar circa 20.300 de doze suplimentare pentru tratamentul al circa 3.400 de pacienti COVID-19, suma platita pentru acest lot suplimentar fiind de circa 7 milioane de euro, noteaza si Agerpres.

Comisia Europeana achizitioneaza acest medicament in mod centralizat si gestioneaza distribuirea lui catre statele membre ale UE.

Multe state europene au avertizat saptamana aceasta ca se confrunta cu o criza in aprovizionarea cu antiviralul Remdesivir, stocurile lor fiind pe sfarsite in timp ce numarul noilor cazuri de COVID-19 si cel al spitalizarilor cresc.

Medicamentul a fost aprobat in luna mai in SUA, tara care doua luni mai tarziu a cumparat 500.000 de doze, ceea ce a diminuat disponibilitatea Remdesivirului la nivel mondial, mai ales ca cererea pentru acesta continua sa creasca.

Societatea Gilead a anuntat ca si-a extins capacitatea de productie si a sustinut ca poate satisface cererea de Remdesivir din SUA, estimand totodata ca in luna octombrie va putea sa acopere nevoia la nivel global, chiar in eventualitatea unor viitoare valuri de COVID-19.

Etichete: remdesivir, achizitie remdesivir CE, tratament covid-19

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: