Comisia Europeana: Romania trebuie sa isi dubleze eforturile de vaccinare

15/07/2021
Comisia Europeana: Romania trebuie sa isi dubleze eforturile de vaccinare

Comisia Europeana: Romania trebuie sa isi dubleze eforturile de vaccinare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/comisia-europeana-romania-trebuie-sa-isi-dubleze-eforturile-de-vaccinare/

Reprezentantii Comisiei Europene si-au aratat dezaprobarea fata de rata scazuta de vaccinare anti-Covid din Romania, de doar 30% a populatiei adulte.

Astfel, comisarul european pentru sanatate si siguranta alimentara, Stella Kyriakides, a solicitat dublarea eforturilor in perioada urmatoare.

“UE si-a respectat angajamentul de a distribui doze suficiente, aproximativ 500 de milioane, pentru vaccinarea a 70 % din populatia adulta a UE. Vom colabora acum cat mai strans cu statele noastre membre pentru a ne asigura ca isi ating obiectivele in teritoriu. Varianta delta, mai transmisibila, deja prezenta in UE si despre care stim ca va circula pe scara larga in aceasta vara, constituie un risc major pentru persoanele nevaccinate. Avand in vedere ca doar 30 % din populatia adulta a fost vaccinata complet, Romania trebuie sa isi dubleze eforturile de vaccinare pe parcursul verii. Mesajul este clar: vaccinarea este si va fi cea mai puternica arma impotriva variantelor. Astept cu interes sa discut despre modul in care UE poate sprijini in continuare desfasurarea campaniei nationale de vaccinare in Romania”, a declarat Stella Kyriakides, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene.

Oficialul european este asteptat, vineri, la Bucuresti, pentru a purtat discutii pe aceasta tema.

Etichete: vaccinare anti-Covid romania, comisia europeana, stella kyriakides

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: