Comisia Europeana organizeaza o colecta mondiala de fonduri pentru gasirea unui vaccin impotriva Covid-19

01/05/2020

Comisia Europeana organizeaza o colecta mondiala de fonduri pentru gasirea unui vaccin impotriva Covid-19

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/comisia-europeana-organizeaza-o-colecta-mondiala-de-fonduri-pentru-gasirea-unui-vaccin-impotriva-covid-19/

Guverne, filantropi, sefi de companii si celebritati sunt invitati sa participe la o colecta mondiala de fonduri ce va fi organizata, luni, la Bruxelles pentru descoperirea unui vaccin si tratamente impotriva infectarii cu noul coronavirus, potrivit AFP.

Organizatoare a acestui “maraton online”, presedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, spera sa obtina 7,5 miliarde de euro, adica 8 miliarde de dolari, au anuntat joi colaboratorii sai, relateaza si Agerpres.

Presedinta Comisiei si-a inmultit apelurile pentru a incerca sa-i convinga pe liderii lumii intregi ca in fata pandemiei forta provine din unirea tuturor. “Ea petrece mult timp la telefon”, marturisesc colaboratori ai sai.

Continut educational:

“Victoria asupra coronavirusului cere un raspuns mondial si actiuni sustinute pe numeroase fronturi. Trebuie sa dezvoltam un vaccin, sa-l producem si sa-l raspandim in toate colturile lumii. Si trebuie sa-l facem disponibil la preturi abordabile “, explica Ursula von der Leyen, potrovit surselor citate.

Un vaccin este “cea mai buna sansa colectiva a noastra de a invinge virusul”, mai sustine ea si si-a exprimat speranta ca un vaccin sa fie pus la punct pana in toamna acestui an.

Din cele 7,5 miliarde de euro pe care se conteaza, 4 miliarde sunt destinate dezvoltarii unui vaccin, 2 miliarde tratamentelor si 1,5 miliarde fabricarii testelor, a indicat Comisia.

Etichete: vaccin covid-19, teste vaccin covid-19, studiu vaccin coronavirus, comisia europeana

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Vlad Voiculescu: Solutia militara nu este o solutie pentru Romania

OMS: 1 miliard de doze de vaccin anti-Covid administrate in regiunea europeana

Dr. Catalina Poiana: Controlul osteoporozei trebuie sa fie o prioritate

Asociatiile de pacienti: Romania nu se confrunta doar cu problema Covid

UMF “Iuliu Hatieganu”, in topul celor mai bune universitati