Colegiul Medicilor din Romania: “Medicii nu sunt functionari publici”

03/10/2014

CMRConform unei informari de presa, Consiliul National al Colegiului Medicilor din Romania a luat la cunostinta cu satisfactie de aprobarea Legii privind aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 2/2014 pentru modificarea si completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative, in forma in care a fost adoptata prima oara de Parlamentul Romaniei, inlaturand astfel obiectiile Presidentiei.

In acest moment, Ordonanta 2/2014 nu mai poate fi respinsa si trebuie sa fie promulgata in forma sa initiala.

“Colegiul Medicilor din Romania multumeste celor 80 de senatori si 287 de deputati, care au inteles ca profesia medicala este una liberala si ca medicii nu pot fi asimilati cu functionarii publici”, se arata in comunicatul cu pricina.  

Colegiul Medicilor din Romania considera ca acesta este un mesaj care va perceput pozitiv de catre corpul profesional al medicilor intr-un moment in care asistam la un exod al medicilor in strainatate, datorat si faptului ca nu li se protejeaza independenta in realizarea actelor profesionale.

“Este un prim indiciu semnificativ, dar in continuare mai trebuie adoptate acte legislative care sa consolideze pozitia medicului si sa apere interesele pacientului. Colegiul Medicilor din Romania isi manifesta deschiderea pentru a continua pe acest drum benefic pentru intreaga societate”, se mai specifica in informarea de presa.

Reamintim faptul ca in sedinta de marti, 30 septembrie 2014, Parlamentul a adoptat amnistia fiscala a medicilor de familie. De aceasta masura vor beneficia 1157 de medici de familie care au efectuat garzi in centre de permanenta.

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Pe acelasi subiect:

Societatea de Neuropatie Diabetica: Screeningul pentru neuropatie diabetica este obligatoriu in lupta impotriva diabetului

Pintea: Multi medici se intorc din strainatate/ Anul acesta au plecat mai putini

INSP: 28 de de cazuri de gripa confirmate in acest sezon

Dancila: Unitatile sanitare din ambulatoriu aflate in proces de acreditare vor putea furniza servicii medicale in 2019

Ministerul Sanatatii extinde la nivel national programul de tromboliza intravenoasa