Colegiul Medicilor din Municipiul Bucuresti sustine pozitia SNMF

15/07/2016

Colegiul Medicilor din Municipiul Bucuresti sustine pozitia SNMF

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/colegiul-medicilor-din-municipiul-bucuresti-sustine-pozitia-snmf/

MEDICI-DATE-PACIENTIColegiul Medicilor din Municipiul Bucuresti (CMMB) saluta decizia Senatului Societatii Nationale de Medicina de Familie (SNMF) de a recomanda membrilor sai semnarea Contractului Cadru pentru 2016. CMMB apreciaza sacrificiile personale pe care le fac medicii de familie pentru a mentine in functiune reteaua de medicina primara, in ciuda unei finantari precare si a unei birocratii sufocante.

Ca for profesional care ii reprezinta pe toti cei 14.000 de medici din Bucuresti, Colegiul Medicilor din Municipiul Bucuresti sustine solicitarile SNMF privind:

•    reducerea birocratiei
•    clarificarea bazei legale si profesionale pentru conceptele de protocol terapeutic, protocol de prescriere, scrisoarea medicala
•    armonizarea finantarii intre segmentele sistemului medical, pentru “cresterea echilibrata a finantarii”, si in cazul medicinei de familie, dar si a ambulatoriilor si spitalelor
•    imbunatatirea cadrului legislativ pentru eliminarea unor disfunctionalitati care au dus la imputari pentru activitati nemedicale, care dauneaza pacientilor, ingradind accesul pacientilor la servicii si medicamente.

Colegiul Medicilor din Municipiul Bucuresti va monitoriza modul in care aceste probleme vor fi rezolvate si isi propune sa traga semnale de alarma in cazul in care se constata derapaje sau noi probleme.

Colegiul Mediclor din Municipiul Bucuresti este organizatia profesionala care apara demnitatea si promoveaza drepturile si interesele membrilor sai in toate sferele de activitate, apara onoarea, libertatea si independenta profesionala a medicului in exercitarea profesiei.

Biroul Executiv al CMMB

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

DSP Iasi face apel la voluntari si ONG-uri pentru transportul personalului la recoltarea probelor COVID-19

CMR ofera consiliere celor care beneficiaza de drepturile prevazute de Legea nr. 56/2020

Webinar: Managementul deficitului de fier in insuficienta cardiaca – de la ghiduri clinice la practica de fiecare zi

Ministerul Sanatatii: Alte 930 000 de doze de vaccin gripal vor ajunge in cabinetele medicilor de familie

Studiu: Reinfectarea cu Covid-19 este putin probabila timp de circa 6 luni