Colegiul Medicilor din Municipiul Bucuresti solicita un program normal de lucru pentru medicii din spitale

04/12/2017

Colegiul Medicilor din Municipiul Bucuresti solicita un program normal de lucru pentru medicii din spitale

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/colegiul-medicilor-din-municipiul-bucuresti-solicita-un-program-normal-de-lucru-pentru-medicii-din-spitale/

Colegiul Medicilor din Municipiul Bucuresti (CMMB) solicita Guvernului si Parlamentului sa aduca in legalitate programul de lucru al medicilor din spitale.

“In Legea-cadru 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, pentru medicii din spitale devine obligatoriu programul normal de lucru de 48 de ore pe saptamana. Aceasta prevedere contravine prevederilor din Codul Muncii si incalca orice norma de lucru in cazul oricarui salariat din Romania. Obligativitatea unui program de 48 de ore pe saptamana nu face altceva decat sa creasca nemulţumirile medicilor care si asa continua sa se confrunte cu multe lipsuri in activitatea medicala de zi cu zi. De asemenea, discriminarea ar putea adanci si mai mult deficitul de personal calificat din unitaţile sanitare publice. CMMB cere respectarea drepturilor membrilor sai si considera ca garzile trebuie sa fie platite ca si pana acum”, se arata intr-un comunicat de presa emis de Colegiul Medicilor din Municipiul Bucuresti.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: