Colegiul Medicilor Bucuresti: Personalul medical nu trebuie amenintat; Nu trebuie interzisa demisia

31/03/2020

Colegiul Medicilor Bucuresti: Personalul medical nu trebuie amenintat; Nu trebuie interzisa demisia

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/colegiul-medicilor-bucuresti-personalul-medical-nu-trebuie-amenintat-nu-trebuie-interzisa-demisia/

Colegiul Medicilor din Municipiul Bucuresti spune ca personalul medical nu trebuie amenintat cu implicatii posibil penale si ca nu trebuie interzisa demisia.

“Personalul medical nu trebuie amenintat cu implicatii posibil penale, moralul acestuia fiind oricum afectat major de situatia actuala. Nu trebuie interzisa demisia personalului medical, care va purta oricum toata viata responsabilitatea unei asemenea demisii – credem ca este o pedeapsa suficienta aceasta povara. Nu credem ca intr-o astfel de lupta poate fi util personalul medical terorizat, temator si ezitant. Aceste presiuni nu fac decat sa creasca riscul unor erori medicale”, se precizeaza intr-un comunicat de presa transmis marti.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 6 EMC:

Managementul hipotiroidismului

Potrivit sursei citate, trebuie create spatii de izolare in toate spitalele, Covid sau non-Covid, pentru pacienti suspecti, cu toate masurile corecte de protectie pentru personalul medical.

“Colegiul Medicilor din Municipiul Bucuresti constata ca amenintarile asupra starii de sanatate a populatiei, cat si cele asupra medicilor si intregului personal medical sunt serioase si risca sa se agraveze in urmatoarele zile. (….) Asigurati conditiile corecte pentru ca armata in halate albe sa poata lupta si va asiguram ca aceasta isi va face datoria, indiferent de riscurile asumate! Speram ca toate institutiile statului, cat si societatea civila vor lua in considerare acest apel!”, mai transmite Colegiul Medicilor Bucuresti in comunicatul mentionat.

Etichete: CMR, colegiul medicilor din romania, dosare penale personal medical, demisii personal medical, cadre medicale

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Andrei says:

    Amenințarea medicilor este o faptă penală,o acțiune teroristă,prin care se împiedică măsurile de protejare a populației.
    Instituțiile statului ,Parchet General,Servicii speciale să facă o evaluare din punct de vedere legal a acțiunilor respective ..

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Medicii de familie, voluntari in cadrul DSP Arad in lupta cu Covid-19

Prof. univ. dr. Daniel Coriu, noul presedinte al Colegiului Medicilor din Romania

Reglementari noi privind acordarea serviciilor medicale pentru pacientii cu COVID-19 | Rolul medicilor de familie

Bolnavii de tuberculoza si tratati la domiciliu vor beneficia de o indemnizatie de hrana

Germania face pregatiri pentru campania de vaccinare anti-Covid inainte de finalul anului