Intarzieri in decontarea de catre CAS a facturilor reprezentand contravaloarea medicamentelor

05/01/2021

Intarzieri in decontarea de catre CAS a facturilor reprezentand contravaloarea medicamentelor

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/colegiul-farmacistilor-intarzieri-in-decontarea-de-catre-cas-a-facturilor-reprezentand-contravaloarea-medicamentelor/

Colegiul Farmacistilor din Romania  si Asociatia Distribuitorilor si Retailerilor Farmaceutici din Romania trag un semnal de alarma cu privire la intarzierile in decontarea de catre Casele de Asigurari de Sanatate a facturilor reprezentand contravaloarea medicamentelor eliberate pacientilor prin farmaciile comunitare din intreaga tara.

“Depasirea termenelor obligatiilor de plata ale Caselor de Asigurari de Sanatate catre farmacii are consecinte asupra intregului lant de distributie a medicamentelor, ca urmare a faptului ca respectivele sume sunt la randul lor obligatii de plata catre furnizorii de medicamente, distribuitori si producatori. Mai mult decat atat, intarzierile la plata datoriilor catre furnizori inseamna pentru farmacii atat aplicarea de penalitati, cat si intreruperea livrarilor de medicamente. Aceasta situatie ar agrava si mai mult problemele deja existente in accesul pacientilor la medicamentele de care au nevoie”, se precizeaza intr-un comunicat de presa.

Potrivit sursei citate, in conditiile in care aceasta situatie nu se va in curand, exista riscul de blocare a aprovizionarii unitatilor farmaceutice cu medicamente.

Etichete: decontare facturi medicamente, decontare facturi casa de asigurari de sanatate, colegiul farmacistilor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Aparat performant care depisteaza virusuri si bacterii, la Spitalul ‘Victor Babes’ Timisoara

Stimulente pentru vaccinare: bonuri, tichete si utilaje agricole

Angajatii vor beneficia de zile libere platite pentru vaccinarea anti-Covid

Numarul cazurilor de Covid-19, in crestere in randul tinerilor

Doua sute de milioane de europeni au fost vaccinati impotriva Covid-19