Colaborare intre medicina muncii si medicii de familie | Noi reglementari

Colaborare intre medicina muncii si medicii de familie | Noi reglementari
Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/colaborare-intre-medicina-muncii-si-medicii-de-familie-noi-reglementari/
Medicii de familie pot emite, in baza scrisorilor medicale eliberate de medicii de medicina muncii, retete compensate pentru medicamentele recomandate angajatilor, in limitele competentelor profesionale, potrivit Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.
CNAS afirma ca, in baza acestor scrisori medicale, medicii de familie pot continua managementul pacientilor in functie de recomandarile medicilor de medicina muncii si pot decide necesitatea efectuarii de investigatii paraclinice sau pot emite bilete de trimitere catre medicii de specialitate clinica din ambulatoriu ori catre spitale.
Totodata, cabinetele de medicina muncii pot incheia conventii cu casele de asigurari de sanatate in vederea recunoasterii biletelor de internare eliberate de catre medicii ce-si desfasoara activitatea in aceste unitati.
Presedintele CNAS, conf. univ. dr. Horatiu-Remus Moldovan, a prezentat, la Congresul National de Securitate si Sanatate in Munca, principalele posibilitati de colaborare intre medicii de medicina muncii si furnizorii de servicii medicale aflati in relatii contractuale cu casele de asigurari de sanatate, in scopul protejarii sanatatii angajatilor, in calitatea acestora de persoane asigurate.
“Medicul specialist de medicina muncii este principalul consilier al angajatorului si al reprezentantilor angajatilor in probleme de promovare a sanatatii in munca si in imbunatatirea mediului de munca din punct de vedere al sanatatii in munca”, a declarat presedintele Horatiu-Remus Moldovan, care a facut apel la cei peste 400 de specialisti de securitate si sanatate in munca si reprezentanti ai angajatorilor prezenti la congres sa disemineze catre angajati informatii despre serviciile de preventie decontate de CNAS.
Tototdata, el a adaugat ca depistarea precoce a bolilor grave este si in interesul angajatorilor, care pot evita astfel pierderea capacitatii de munca a angajatilor pe perioade indelungate. In context, a precizat ca Ministerul Sanatatii deruleaza un program national de prevenire a imbolnavirilor asociate factorilor de risc determinanti din mediul de viata si munca si a facut un apel ca si alte institutii publice cu rol in securitatea si sanatatea in munca sa se implice activ in activitatea de preventie.
Etichete: retete compensate, medicina muncii, retete medici de familie, scrisoare medicala, cnas
Cele mai noi stiri medicale: