Cojan: Trebuie dezvoltat programul national de prevenirea si tratamentul osteoporozei

19/10/2022
Cojan: Trebuie dezvoltat programul national de prevenirea si tratamentul osteoporozei

Cojan: Trebuie dezvoltat programul national de prevenirea si tratamentul osteoporozei

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cojan-trebuie-dezvoltat-programul-national-de-prevenire-si-tratament-al-osteoporozei/

Adela Cojan, presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), spune ca trebuie dezvoltat un program national de prevenire, combatere si tratament al osteoporozei. In opinia sa, este necesar si un registru national de osteoporoza.

“Cred ca trebuie dezvoltat acest program national de prevenire, combatere si tratament al osteoporozei. Tocmai pentru ca s-au evidentiat o serie de imperfectiuni in ceea ce priveste cunoasterea traseului exact al pacientului. Cred ca ne va ajuta si pe noi foarte mult in luarea deciziei un registru national de osteoporoza. Pentru ca, intr-adevar, incepe sa devina o maladie cu impact si nu numai social, dar si economic. Sunt revolutii in tehnologiile medicale si asistenta terapeutica ce si pe noi ne indeamna sa fim atenti la terapiile de ultima generatie. Inteleg ca au fost descoperiti si marcari genetici care sa ateste riscul de osteoporoza si atunci si noi o sa fim atenti cu evolutia acestor noi tehnologii, astfel incat sa le putem cuprinde atat cat poate bugetul Romaniei in partea de finantare”, a declarat Adela Cojan, citata de Agerpres.

De asemenea, si presedintele Comisiei de sanatate din Senat, Adrian Streinu-Cercel, a pledat pentru realizarea unui program la nivel national de prevenire a osteoporozei, subliniind ca este nevoie de introducerea unor facilitati in noul contract-cadru pentru investigatii care arata incarcarea cu calciu a oaselor si nivelul de duritate si rezistenta a soldului.

Etichete: osteoporoza, prevenire osteoporoza, tratament osteoporoza, CNAS

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: