Cojan, despre serviciile de telemedicina: Dorim sa le mentinem, legislatie permite

31/03/2022
Cojan, despre serviciile de telemedicina: Dorim sa le mentinem, legislatie permite

Cojan, despre serviciile de telemedicina: Dorim sa le mentinem, legislatie permite

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cojan-despre-serviciile-de-telemedicina-dorim-sa-le-mentinem-legislatie-permite/

Presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), Adela Cojan, spune ca doreste pastrarea serviciilor de telemedicina introduse la inceputul pandemiei de COVID-19, precizand ca legislatia permite acest lucru.

“Am invatat si lectia necesitatii introducerii serviciilor de telemedicina, servicii pe care sistemul asigurarilor sociale de sanatate le-a introdus inca din primele luni ale manifestarii pandemice si pe care dorim sa le mentinem in continuare. Legislatia permite acest lucru. Este vorba despre serviciile de teleconsultatii, telemonitorizare, telepatologie, teleradiologie, teleexpertiza. Sunt domenii de dezvoltare care s-au accelerat in acesti doi ani si pe care va trebui sa le mentinem. A fost un adevarat boom tehnologic in aceasta perioada. Toata lumea trebuie sa se imprieteneasca cu tehnologia – si pacientii si medicii”, a declarat Cojan la dezbaterea Profit Health Forum, potrivit Agerpres.

Ea a mai precizat ca anul trecut, in timpul pandemiei, costurile suportate de CNAS cu asistenta medicala spitaliceasca au crescut cu aproape un miliard si jumatate de lei.

“Anul trecut pandemia ne-a costat pentru asistenta medicala spitaliceasca in plus peste un miliard de lei, aproape un miliard si jumatate’, a mai afirmat presedintele CNAS.

Etichete: telemedicina, cnas, pandemie, adela cojan

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: