Cojan (CNAS): Vrem sa implementam pachetele de preventie, care vor deveni obligatorii

12/05/2022
Cojan (CNAS): Vrem sa implementam pachetele de preventie, care vor deveni obligatorii

Cojan (CNAS): Vrem sa implementam pachetele de preventie, care vor deveni obligatorii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cojan-cnas-vrem-sa-implementam-pachetele-de-preventie-care-vor-deveni-obligatorii/

Incepand cu noul contract-cadru din 2023, cei care nu se prezinta la medicul de familie pentru serviciile medicale de preventie ar putea fi sanctionati, a precizat Adela Cojan, presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS).

“Interesul CNAS este de a largi pachetul de servicii de baza si de a mai diminua din ceea ce inseamna ‘plata per capita’. Incepand cu noul contract-cadru, din anul 2023, vrem sa implementam, in special, pachetele de preventie, care vor deveni obligatorii si ne gandim inclusiv la elemente sanctionatorii (…) pentru cei care nu vin sa isi efectueze serviciile de preventie”, a precizat Adela Cojan in cadrul unei dezbateri, citata de Agerpres.

Ea a adaugat ca astfel se incearca responsabilizarea populatiei.

“Incercam sa responsabilizam populatia in legatura cu propria sanatate. Se practica in multe tari, asociatiile de pacienti ne cer acest lucru, sa incepem sa-i sanctionam pe cei care nu se prezinta la serviciile de preventie. Va intra in atentia noastra odata cu noul contract-cadru din 2023”, a mai precizat presdintele CNAS.

Etichete: servicii medicale, pachete medicale de preventie, cnas, contract-cadru

autor

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Veturia Enache says:

    VAD CA NOUL CONTRACT ESTE PLIN DE SARCINI NOI, DAR DE PLATAT NU PREA SE VORBESTE., BA DIMPOTRIVA SE MAI INTRODUC SERVICII LA PERCAPITA. ASA NU CRED CA VA DEVENI ATRACTIVA MEDICINA DE FAMILIE CARE , CA DE OBICEI RAMINE PRIMA LA INDATORIRRI SI OBLOIGATII SI ULTIMA LA PLATA

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: