Cojan (CNAS): Trebuie infiintate asigurari complementare de sanatate

02/02/2022
Cojan (CNAS): Trebuie infiintate asigurari complementare de sanatate

Cojan (CNAS): Trebuie infiintate asigurari complementare de sanatate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cojan-cnas-trebuie-infiintate-acele-asigurari-complementare-de-sanatate/

Adela Cojan, presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) este de parere ca trebuie infiintate asigurari complementare de sanatate. Ea a adaugat ca nu trebuie sa existe monopol pe piata serviciilor medicale.

“Nu cred ca trebuie sa existe monopol pe piata serviciilor medicale al unui singur finantator. Si eu cred ca trebuie infiintate acele asigurari complementare de sanatate. Totusi, legislatia din Romania permite faptul ca fondul finantator unic, deocamdata, sa incheie contracte cu toti furnizorii de servicii medicale care indeplinesc conditiile de calitate, de acreditare, de evaluare, indiferent de forma de proprietate. (…) In prezent, unele tarife in unele domenii de asistenta medicala nu reflecta cheltuiala exacta a unitatilor sanitare. (…) Au mai ramas 4 milioane de romani care platesc contributia la sanatate si beneficiem toti 19 sau 20 de milioane, cati mai sunt in Romania”, a declarat Adela Coja, presedintele CNAS, cu prilejul lansarii studiului ‘Analiza impactului economic si social al furnizorilor privati de servicii medicale din Romania‘ de catre Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private – PALMED, potrivit Agerpres.

De asemenea, ea a mai afirmat ca finantarea asistentei medicale dentare in Romania reprezinta inca Cenusareasa sistemului.

Etichete: asigurari complementare de sanatate, finantare asistenta medicala dentara, adela cojan

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: