Cojan (CNAS): Suntem interesati sa informatizam tot ceea ce inseamna formularistica

11/05/2022
Cojan (CNAS): Suntem interesati sa informatizam tot ceea ce inseamna formularistica

Cojan (CNAS): Suntem interesati sa informatizam tot ceea ce inseamna formularistica

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cojan-cnas-suntem-interesati-sa-informatizam-tot-ceea-ce-inseamna-formularistica/

Potrivit presedintelui CNAS, Adela Cojan, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate implementeaza un proiect de informatizare a ‘formularisticii’ in sectorul medical.

“Urmeaza ca, in baza unui proiect finantat din fonduri europene, bazele de date medicale ale pacientilor sa se extinda de la medicina de familie si spitale catre toate segmentele de asistenta medicala. Totodata, suntem interesati sa informatizam tot ceea ce inseamna formularistica in sectorul medical. Este un alt proiect pe care l-am castigat, care a trecut prin toate furcile caudine ale aprobarilor si suntem in curs de implementare a lui. Se numeste programul SIGMA Smart, care va informatiza tot ceea ce inseamna formularistica in sectorul medical si care va inlesni mult circuitul si navigarea pacientului si mai ales a pacientului grav bolnav, cu o boala cu impact in viata sa sociala si o boala costisitoare, la serviciile medicale, permitand medicului sa isi imbunatateasca si calitatea diagnosticului, pentru ca printr-o simpla apasare de buton nu va mai fi nevoie sa puna intrebari multiple pacientului ca sa afle istoricul medical”, a declarat Adela Cojan, potrivit Agerpres.

Potrivit acesteia, cu permisiunea pacientului, medicul va avea acces la istoricul medical astfel incat continuitatea ingrijirilor acestuia sa fie una benefica pentru evolutia bolii.

“Suntem constienti ca, prin dezvoltarea acestei palete informatizate in sectorul de sanatate, la un moment dat se poate ajunge inclusiv la cartografierea populatiei in legatura cu stofa genetica a poporului nostru si a fiecarui cetatean, cu respectarea criteriilor de confidentialitate”, a mai precizat reprezentantul CNAS, potrivit sursei citate.

Etichete: formularistica, formulare cnas, sistem medical, adela cojan

autor

Autor: Adriana Pavel

2 Comentarii

  1. Vlad Reu says:

    Inainte de chestiunea cu ”stofa genetica”, ar fi prioritara gasirea unei variante de renuntare la imprimantele matriceale, implicit la documentele cu autoimprimare.

  2. Ilie says:

    Felicitări pentru ceea ce faceți poate asa disciplinizam uni pacienti cit și Medici inclusiv economie la medicament mai ales.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: