Coalitia COPAC acuza Ministerul Sanatatii ca nu si-a respectat promisiunile

18/12/2013

Coalitia COPAC acuza Ministerul Sanatatii ca nu si-a respectat promisiunile

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/coalitia-copac-acuza-ministerul-sanatatii-ca-nu-si-a-respectat-promisiunile/

parkinson1In urma nerespectarii datei de 15 decembrie 2013 preconizate de Ministerul Sanatatii ca limita de finalizare a listei de medicamente compensate, Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania (COPAC) atrage atentia public printr-un comunicat de presa asupra situatiei in care se vor regasi pacientii romani in 2014.

Lista de medicamente compensate si pachetul de baza – proiecte nefinalizate

Reprezentantii COPAC trag un semnal de alarma asupra situatiei in care se vor regasi pacientii romani in 2014 de vreme ce doua proiecte importante care ii vizeaza direct au ramas in incertitudine: reactualizarea listei de medicamente compensate si pachetul de baza pentru sistemul de asigurari sociale de sanatate.

“Desi in data de 21 noiembrie 2013 in cadrul unei conferinte publice dl. Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii, spunea ca pana pe 15 decembrie 2013 lista medicamentelor compensate va intra in dezbatere publica, nimic nu s-a intamplat. Desi cu mai multa vreme in urma, se spunea ca va fi finalizat pachetul de baza pentru sistemul de asigurari sociale de sanatate pentru a se putea construi si pachetele asigurarilor complementare, lucrurile au ramas undeva in aer”, se precizeaza in comunicatul de presa emis de COPAC.

Pacientii romani – in incertitudine pentru anul 2014

In urma nefinalizarii acestor doua proiecte, pacientii romani nu stiu, in momentul de fata, in ce masura vor avea acces la medicamente si tratament in anul urmator.

“Eu in acest moment sunt ferm convins ca nici in anul 2014 pacientii din Romania nu vor avea acces la noi molecule de tratament compensate si ca toate promisiunile facute nu sunt decat trageri de timp, in detrimentul vietii unor pacienti care au nevoie disperata de solutii, nu de vorbe”, a precizat Radu Ganescu, presedintele COPAC.

Reprezentantii COPAC cer ministerului Sanatatii sa informeze pacientii daca proiectele in cauza se finalizeaza sau nu pentru a nu crea incertitudine in randul bolnavilor care au nevoie sa stie in ce mod vor avea accesa la tratamentul necesar bolilor de care sufera.

Autor: Agerpress

1 Comentarii

  1. Cosma Valeria says:

    Nu stiu daca mai are rost sa comentam , atata timp cat sistemul medical romanesc s-a redus doar la comentariile noastre.Ne raspunde cineva, ii pasa cuiva de oropsitii si neputinciosii societatii?!
    Ma numar si eu printre ei gratie nepasarii sist medical, caci am luat virusul C in urma unei transfuzii. Si ce daca…..Rand pe rand ne-au coplesit toti ministrii si factorii de raspundere cu promisiunile si nepasarea lor.Stiu ei prin ce trecem, stiu ei ca nu avem nici noapte nici zi, fara ganduri …Stiu ei. Nu ! Caci nu le pasa!Vii sau morti nu le trebuim decat la vot. O lista si atat!!!!!!!!!!

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Circa 50% dintre romani sunt decisi sa se vaccineze impotriva Covid-19

Incepe activitatea de vaccinare prin centrele mobile

Modificari privind modalitatea de programare la vaccinarea anti-COVID

Studiu: Consumul de probiotice, Omega-3 si vitamina D, asociat unui risc mai scazut de infectie cu SARS-CoV-2

Discutii privind organizarea unor centre de vaccinare in companiile private